kalifornien omvänd inteckningar ger nyckeln till att låsa upp hem kapital för seniorer

Kalifornien omvänd inteckningar blir mycket populär bland seniorer i detta tillstånd sedan The US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) skapat en av de första.

“En omvänd inteckning i Kalifornien gör att äldre amerikaner som komplement till social trygghet, möta oväntade kostnader för läkarvård, renovera hemmet eller ta en semester genom att konvertera en del av hem kapital till kontanter,” säger George Lincoln, vice VD för FreeFinancialConsulting.com

“FreeFinancialConsulting.com är inte en inteckning mäklare men erbjuder gratis rådgivning
till allmänheten om alla personliga pengar frågor, inklusive alla bostadslån och Kalifornien inteckningar omvänd. Kalifornien omvänd inteckningar är av intresse för pensionärer och barn som är oroliga föräldrarnas ekonomiska välbefinnande under senare år. ”

“Till skillnad från en traditionell hem kapital kredit (HELOC) eller andra inteckning, skall återbetalning inte krävs förrän låntagaren inte längre använder hemmet som en huvudsakliga bostad,” fortsätter Lincoln.

“För att vara berättigad till en California omvänd inteckning låntagaren måste vara minst 62 år gammal, eget hem och även leva i den. Den inteckning balans måste vara tillräckligt låg för att det kan betalas ut vid stängning med intäkter från Kalifornien omvänd inteckning. ”

“Med en traditionell topplån, eller en California hem kapital kredit (HELOC), måste det finnas tillräckligt med intäkter kontra skuldkvoten att kvalificera sig för lånet, och månatliga inteckning betalningar krävs. The California omvänd inteckning är annorlunda i det att den betalar husägare och är tillgänglig oavsett nuvarande inkomst. ”

“The California omvända inteckning belopp beror på låntagarens ålder, aktuella räntor, den typ av omvänd valt inteckning och det beräknade värdet på hemmet.”

“Lånet är inte återbetalas så länge som en av låntagarna fortsätter att leva
i huset och håller skatter och försäkringar ström. Seniorer ganska ofta
använda pengarna för medicinsk behandling, hem förbättring eller reparation, långsiktig
vårdförsäkring eller bara för att komplettera sin inkomst. ”

“En viktig fråga för seniorer är att en omvänd inteckning i Kalifornien tillåter dem att konvertera hem kapital till kontanter samtidigt behålla bostad.”

“Om hemmet säljs eller används inte längre som en primär bostad, husägare
eller dödsboet återbetalar Kalifornien vända inteckning, plus ränta och andra avgifter, till den omvända inteckning långivaren. ”

“Eftersom Kalifornien omvänd inteckningar anses lån förskott och inte som inkomst, anser IRS dem vara inte skattepliktig.”

Resterande hem kapital hör till husägare eller arvingar. Inga andra tillgångar
kommer att påverkas av en omvänd inteckning i Kalifornien och skulden kommer aldrig att skickas vidare till dödsboet eller arvingarna. ”

“Våra pensionärer förtjänar ekonomisk trygghet under senare år och en omvänd inteckning i Kalifornien erbjuder att,” avslutar Lincoln.

För mer information om Kalifornien omvänd hypotekslån gå till
http://www.FreeFinancialConsulting.com eller ring 866 398 4664.