Kalifornien omvänd inteckning

Troligtvis, om din hemvist i Kalifornien 62 år och över, har du förmodligen hört en hel del om Omvänd inteckningar, och naturligtvis, har du förmodligen en hel del frågor. Omvänd inteckningar är helt enkelt en annan typ av inteckning där husägare inte längre har att göra en inteckning betalning, och faktiskt tar emot en betalning från hans / hennes långivare.

Reverse Mortgage Betalningar kan tas emot i den form som passar bäst för dig, husägare, du kan välja att ta emot pengar från din långivare varje månad, tills du är avlidna eller väljer att lämna hemmet, eller ens kan begära en stor klumpsumma pengar up front. I själva verket, eftersom en omvänd inteckning (även känd som en hecm, eller Home Equity Conversion Mortgage) utnyttjar det egna kapitalet i ditt hem för att betala dig, har du fullständig kontroll över hur pengarna sprids – du kan även välja ett kapital, eller en kombination av engångsbelopp, månatlig betalning, och equity line!

Den bästa Kalifornien Reverse Mortgage Långivare är en som kommer att lyssna på dig, hjälpa till att utbilda dig om fördelar och nackdelar med omvänd inteckningar, och för att få de resultat du behöver genom lån samtidigt som du arbetar för att hjälpa dig att uppnå lägsta möjliga ränta .

Räntorna på Omvänd inteckningar är oftast betydligt billigare än konventionella bolån, både i fråga om avslutande kostnader samt räntor. FHA Omvänd inteckningar backas upp av HUD och Federal Housing Administration, och säkras med en regering backas Mortgage Insurance, både ditt hem och dina pengar är i goda händer.

Den Reverse Mortgage industrin, tillsammans med de flesta finansiella branscher har kommit under en hel del granskning med imploderar av fastighetsbubblan, och därefter Reverse Mortgage licensiering styrs och kontrolleras av den amerikanska regeringen.

Ändå, förutom att se till att du arbetar med en legitimerad långivare, är det också viktigt att se till att de verkligen bryr sig och lyssna på dina behov.

Många seniorer undrar, vad ska det bli av mitt hem när jag dör? Jo, när en husägare går bort, kommer de namngivna arvingar husägare naturligtvis ärva huset – dessa arvingar kommer att kunna välja om du vill sälja hemmet och payoff lånet, eller hålla hemmet. Säkerhetsåtgärder vidtas för att se till att hemmet är inte “upp och ner”, och lämna en röra för arvingar husägare.

På tal om dessa garantier, är det maximala belopp som normalt skall lånas ut på ett hem 80% av hem värde.

Processen bakom att få en omvänd inteckning är ganska enkel – det finns inga inkomster krav eller kredit krav värdering. Programmet var i huvudsak till följd av den amerikanska regeringen för att hjälpa äldre villaägare njuta av sin pensionering. Det första steget? Kontakta en etisk, ansvarig Kalifornien Reverse Mortgage Lender.