kalifornien omvänd hypotekslån låser hem kapital för seniorer

Omvänd inteckningar blir mycket populär bland seniorer i Kalifornien sedan US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) skapat en av de första.

En Kalifornien omvänd hem inteckning låter äldre amerikaner som komplement till social trygghet, möta oväntade kostnader för läkarvård, renovera hemmet, och mer.

En omvänd inteckning tillåter husägare att omvandla en del av hem kapital till kontanter. Till skillnad från en traditionell hem kapital lån (HELOC) eller andra inteckning, skall återbetalning inte krävs förrän låntagaren inte längre använder hemmet som en huvudsakliga bostad.

För att vara berättigad låntagaren måste vara minst 62 år gammal, eget hem och ha en låg inteckning balans som kan betalas ut vid stängning med intäkter från Kalifornien omvända hypotekslån, och måste leva i hemmet.
Med en traditionell topplån, eller en California hem kapital kredit (HELOC), måste det finnas tillräckligt med intäkter kontra skuldkvoten att kvalificera sig för lånet, och månatliga inteckning betalningar krävs.

The California omvänd hypotekslån är annorlunda i det att den betalar husägare, och finns tillgänglig oavsett nuvarande inkomst.

Det omvända hypotekslån beloppet beror på låntagarens ålder, aktuell ränta, andra avgifter lån, och bedömningen värdet.

Lånet är inte återbetalas så länge som en av låntagarna fortsätter att bo i huset och håller skatter och försäkringar ström.

Om hemmet säljs eller används inte längre som en primär bostad, återbetalar husägare eller dödsboet vända inteckning, plus ränta och andra avgifter, till den omvända inteckning långivaren.

Resterande hem kapital tillhör husägare eller arvingar. Inga andra tillgångar kommer att påverkas av en California omvänd hypotekslån och skulden kommer aldrig att skickas vidare till dödsboet eller arvingarna.

För mer information om en Kalifornien omvänd hem hypotekslån call Goldmedalmortgage.com på 866 398 4664 eller gå till