Kalifornien lån modifiering företag kan stå inför en del förändringar

Kalifornien lån ändringar är ett specialfall. Inte på grund av själva processen, men den höga avskärmning och mängden företag modifiering bluff skjuter upp hela staten. Båda problemen är av särskilt intresse för långivare över hela Kalifornien.

För närvarande Kalifornien har den högsta avskärmning ränta i någon delstat i landet. Tack vare den ekonomiska recessionen, brist på lediga tjänster, och en hög population Kalifornien har drabbats en av de största hitsen bostadsmarknaden i år.

För många av de villaägare i staten, är det risk för utestängning inte ny för 2009. Priserna är högre i solskenet staten än någon annan stat, och de ekonomiska bekymmer hela landet nu står inför har pågått i över ett år. Många av de människor som äger bostäder i Kalifornien har kämpat under ganska lång tid och de ansträngningar som gjorts av Bushadministrationen i november 2008 gjorde lite för att hjälpa husägare i någon stat.

Det största problemet med Kalifornien lån ändringar är inte den höga avskärmning kurs och mängden människor som behöver lån ändringar – det är mängden av falska företag i hela staten som lovar att hjälpa villaägare söker ändringar från sina långivare för en avgift.

Enligt Home Affordable Ändring Program lanserades i mars 2009 är en husägare som har svårt att betala sina lån och gå igenom ekonomiska svårigheter berättigad till ett lån modifiering. Någon någon som vill ha hjälp att komma att ändringen kan få hjälp från en fri representant för programmet. Dessa representanter hjälpa till att fylla i ansökan, skriva svårigheter brev, och förhandla om villkoren med långivare.

Men, de bluff företag som inrättats i hela Kalifornien ut en up-front avgift för sina “tjänster”. Vanligtvis avgiften kommer redan före samrådet, och många placera ytterligare avgifter om senare under falska förespeglingar, såsom “förtroende inlåning” eller “ansökningsavgifter”. Många villaägare över hela landet, inte enbart, har fallit offer för dessa företag i desperation för att rädda sina hem. Och istället för att spara pengar, de förlorar pengar.

Medan FBI utreder misstänkta företag landsomfattande, är Kalifornien Senators försöker ta det ett steg längre.

En proposition kan passeras som förbjuder laddning någon form av erlagda avgifter för Kalifornien lån modifiering tjänster. Dessutom måste varje ändring bolag som debiterar avgifter för tjänster utgör också ett brev till husägare som anger tillgången på fria jämförbara alternativ.

Även om detta kan vara dåliga nyheter för legitima modifiering företag, är det goda nyheter för dem som söker Kalifornien lån ändringar om det passerar.