Kalifornien lån ändringar och justerbara bolån ränta

Kalifornien lån ändringar överstiger antalet ändringar bostadslån i alla andra stater. Den Kalifornien fastighetsmarknaden har ödelagts under de senaste åren och förväntas bli värre så många justerbar ränta inteckningar är inställda för att justera mellan den 4: e kvartalet 2009 och 1: a kvartalet 2010.

Många husägare fick justerbar ränta inteckningar med mycket låga inledande priser med förväntan om att deras hem värde skulle öka eller deras inkomster skulle öka tillåta dem att refinansiera innan hastigheten förändras.

Med de flesta hem förlorar värde och med mycket få husägare ser en inkomstökning, Kalifornien villaägare förfaller för en annan förödande slag som hundratusentals villaägare kommer att ställas inför en drastisk ökning av sina månatliga betalningar.

Vissa husägare kan på sängen medan många andra kommer att försöka få ett lån modifiering innan de betalningar ballongflygning. Lån ändringar förhandlas med långivaren för att hjälpa båda parter – husägare får en månatlig betalning som de har råd medan banken inte riskerar att hemmet går till avskärmning. Med de banker som redan innehar titeln till många avskärmad hem värda en bråkdel av vad som betalas på dem, är långivare arbetar hårt för att få lån ändringar slutförts.

Kalifornien har nyligen antagit lagstiftning som syftar till att skydda husägare i Kalifornien genom att försöka eliminera bedragare och bedrägliga företag i branschen. Det är viktigt för alla som funderar på en California lån ändring för att bekräfta att företaget de överväger är registrerad med Better Business Bureau och är licensierat i delstaten Kalifornien.

Den nya lagstiftningen gör upp regler för advokatbyråer som hjälper förhandla lån ändringar. Du bör fråga advokatbyrå om de är i överensstämmelse med den nya lagstiftningen och använder spärrade konton för avgifter.

Oavsett om du har en konventionell inteckning eller en justerbar ränta inteckning och behöver hjälp med att få ett lån modifiering se till att du gör dina läxor och välja ett välrenommerat företag licens i Kalifornien för att göra Kalifornien lån ändringar.