kalifornien inteckningar

Kalifornien har varit en stor profil tillstånd under den nuvarande turbulensen i inteckning industrin. En av orsakerna till deras framträdande har varit fortsatt ledarskap i skandalöst överprissatta bostäder. Presumtiva köpare har använt alla typer av exotiska icke-traditionella lån för att komma in på bostadsmarknaden, ofta dessa lån är av den gigantiska sorten. Under 2006 svarade Kalifornien för 33% av subprime-lånen skrivna i landet. En av de stjärniga företags aktörerna på bolånemarknaden, New Century Corporation, ansökte om konkurs under våren 2007 efter flera år av imponerande tillväxt byggd på riskfyllda lån.

Precis som den amerikanska Association of Residential Mortgage tillsynsmyndigheter har gjort förebyggande självreglerande förslag på nationell nivå, har California Association of Mortgage Brokers komma med ett förslag till skiffer av branschens “best practices” för att försöka återställa ordningen i Kalifornien inteckning sektorn. Några av deras förslag kommer att kräva lagstiftning medan andra endast kräver ärliga deltagande på den del av branschfolk. De metoder som alla syftar till att ge konsumenterna mer information och utbildning för att hjälpa dem att bättre förstå och förbereda sig för “icke-traditionella” inteckningar. De metoder söker också ytterligare regler och förstärkt tillämpning av befintliga utlåning lagar.

Ett av deras förslag licensierar lån upphovsmän och kräva dem att underkasta sig undersökningar, fortbildning och kriminella kontroller bakgrund, vilket för närvarande krävs av licensierade inteckning mäklare. Inteckning mäklare är oftast licensieras genom California Department of Real Estate. Lån upphovsmän behöver inte ha licens om de arbetar för en licensierad mäklare eller långivande bolag som regleras av staten Department of Corporations. Detta bolag, i sin tur, kan mycket väl vara baserad i någon annan stat.

Ett annat exempel på regleringsfrågor glider mellan lager av byråkrati är de olika kraven på offentliggörande. The California Mortgage Brokers skulle stödja uppmuntra konsumenterna att jämföra shop över distributionskanaler genom att tillhandahålla enhetliga upplysningar oavsett lånet källan. Mäklare i Kalifornien måste offentliggöra betalningar som mottagits från långivaren men bankirer inteckning behöver inte avslöja liknande betalningar. Förbundet kräver också en högre utbildningsnivå och öppenhet på den faktiska långväga kostnader för icke traditionella inteckning produkter såsom räntor enda vapen, beväpnar alternativ, och omvänd inteckningar.

Kalifornien inteckning lagen följs huvudsakligen av Institutionen för Fastigheter. Deras frågor och instruktioner för klagomål finns på http://www.dre.cahwnet.gov/faqs_ln.htm.

I en vältalig demonstration av byråkratisk vördnad ger Institutionen för fastigheter också några detaljerade remisser för frågor som de inte reglerar. Du kan läsa om dessa lagar – som sanningen i Utlåning lagen – vid http://www.dre.cahwnet.gov/mcomplnt.htm. Det är faktiskt en anständig resurs för att bestämma precis vad lagen definierar inteckning krav för alla de olika komponenter som utgör ett hem köp med lånade pengar.