justerbara bolån – hur människor i justerbar ränta lån fastnade och vad de kan göra

Under den senaste högkonjunkturen i fastigheter i Amerika justerbara bolån användes av bolåneinstitut att ge många människor möjlighet att köpa ett hem eller refinansiera sina lån. I de flesta fall dessa lån gavs av sub prime långivare och hade höga låneräntor. I andra fall människor drogs till ARM inteckning för sin lägre ränta jämfört med fast ränta lån, vilket innebär att de skulle kunna köpa fler hus med lägre ARM erbjuds dem.

då gjorde sig besväret börja med arm lån

Allt var bra tills botten föll ur både den amerikanska ekonomin och bostadsmarknaden. När botten föll ut det orsakade två saker att hända. Först värdena på människors bostäder rasade och dels den kreativa finansiering och sub prime lån flesta människor använde var nu borta.

Detta lämnade många människor med inget sätt att refinansiera sina lån, de var ganska mycket fastnat i sina ARM lån med något sätt out.Being fastnat i en ARM lån var ett stort problem för dessa villaägare eftersom deras priser och betalningar fortsatte att öka, vissa låntagare hade betalningar som sköt upp över $ 200 på första justeringen!

Många människor var oförmögna att betala dessa ökade betalningar och föll i avskärmning. Nedgången i fastigheter är den största orsaken till de rekord utmätningar som pågår i USA just nu!

Vad kan jag göra om jag fastnat i en arm hem inteckning jag inte kan refinansiera

Du kan antingen använda en av de statliga program som tillåter människor med Fannie Mae eller Freddie Mac lån att refinansiera upp till 105% av värdet av deras hem eller “Home Affordable Plan” som ger långivare kontant incitament att ändra låntagare lån. Men du kan också ringa och prata med din långivare och be dem att ändra ditt lån för att stabilisera räntan och sänka dina betalningar. Så länge yo har varit en bra kund de ska göra det åt dig!