justerbar sats inteckning

Justerbar ränta inteckning är en typ av lån som kommer att säkras på ett hem som har en ränta och månatlig betalning som kommer att variera. Justerbar ränta kommer att överföra en del av räntan från borgenären till husägare. Justerbar ränta inteckning kommer ofta att användas i situationer där lån med fast ränta är svåra att förvärva. Medan låntagaren kommer att vara en fördel om räntan sjunker, kommer de att vara i underläge om den stiger. På platser som Storbritannien, är detta en mycket vanlig typ av inteckning, medan det inte är populärt i andra länder.

Justerbar ränta inteckning är utmärkt för villaägare som bara planerar att bo i sina hem för omkring tre år. Räntan kommer typiskt att vara låg under de första tre till sju år, men kommer att börja fluktuera efter denna tid. Liksom andra inteckning alternativ, tillåter detta lån husägare att betala på principen tidigt, och de behöver inte oroa sig för straff. När betalningar görs på principen, kommer det hjälpa till att sänka det totala lånebeloppet, och kommer att minska den tid som är nödvändig för att betala bort det. Många husägare väljer att betala av hela lånet när räntan sjunker till en mycket låg nivå, och detta kallas refinansiering.

En av nackdelarna till justerbar ränta inteckningar är att de ofta säljs till människor som inte är vana att hantera dem. Dessa personer kommer inte att betala tillbaka lånen inom tre till sju år, och kommer att utsättas för fluktuerande räntor, vilket ofta stiger kraftigt. I USA, är en del av dessa fall försökte som rovdjur lån. Det finns ett antal saker konsumenter kan göra för att skydda sig från stigande räntor. En maximal räntetak kan sättas som bara kommer att tillåta räntan att stiga på ett visst belopp varje år, eller räntan kan låsas in under en viss tidsperiod. Detta kommer att ge husägare tid att öka sina inkomster så att de kan göra större betalningar på principen.

Den främsta fördelen med detta lån är att det sänker kostnaden för att låna pengar under de första åren. Villaägare kommer att spara pengar på månatliga betalningar, och det är utmärkt för dem som planerar att flytta in i ett nytt hem inom de första sju åren. Det finns dock risker med denna typ av inteckning som måste förstås. Om ägaren har problem med att göra betalningar, eller går in i en ekonomisk nödsituation, kommer priserna att stiga så småningom, och ägaren som inte kan göra betalningar kan förlora sina hem.

En term som du kommer att höra långivare talar om är caps. Locket kan definieras som en klausul som kommer att ställa in den högsta förändringen möjligt för räntan på lånet. Villaägare kan ställa upp ett tak på sina lån, men de kommer att behöva göra en förfrågan från långivaren, eftersom locket inte kan vara närvarande på prislistorna som presenteras.