justerbar ränta inteckningar-tidsinställda bomber tickar

Under de senaste åren har tusentals villaägare finansieras eller refinansieras sina hem med ARM: s, justerbar ränta inteckningar.

ARM: s är inteckningar som är bundna i att sänka räntorna i början så att många husägare har råd med sina månatliga betalningar. Så länge räntorna vistelse ännu eller gå lägre, är husägaren böter. Faran kommer när räntorna börjar stiga. Månatliga betalningar kan gå upp hundratals dollar när räntan / betalningsvillkor träder i kraft.

Den risken är nu. Räntorna har gått upp som Federal Reserve har höjt räntan för 15: e gången under de senaste två åren. Och det ser inte ut som priserna kommer att sluta gå högre när som helst snart. Eftersom dessa inteckningar återställs till högre priser och betalningar, är många av dessa ARM villaägare kommer att vara i en ekonomisk knipa. Många kan även förlora sina hem.

Enligt Mortgage Bankers Association i slutet av år 2005, vissa stater såsom Michigan, Missouri, Tennessee och Alabama har så många som 20% av ARM husägare bakom med trettio dagar eller mer. Utestängande förfarande startar oftast när en husägare är nittio dagar sen. Förhoppningsvis kommer dessa husägare få refinansieras innan det är för sent.

Om du har en ARM, bör du titta på din ekonomi för att vara säker på att du kommer att förbli solvent under dessa kommande tider. Hur högt kan din månatliga hus betalning går? Kommer du att ha råd med det? Prata med en finansiell rådgivare och avgöra om refinansiering till en fast ränta är det bästa sättet för dig att gå. Jag tror låsning i en fast ränta är det säkraste beslutet du kunde göra vid denna tidpunkt.

Det finns många inteckning företag som ser till att ge refinansiering alternativ för dig. Tyvärr kan många av dessa företag bli mycket strängare när det gäller din kreditvärdighet. Det är, kan det vara mycket svårare att låna dessa pengar nu än när du först köpte din första eller andra inteckning. Du kommer aldrig veta om du inte försöker … och klockan tickar.