justerbar ränta inteckningar – talar om räntetak

Många människor har hoppat på justerbar ränta inteckningar för att dra nytta av de historiskt låga räntor vi har sett under de senaste åren. Priser nu stiger, vilket innebär att du måste förstå mössor.

justerbar ränta inteckningar – talar om räntetak

En justerbar ränta inteckning är precis vad det låter som. Räntan kan justeras för att passa vissa normer ränta. Fördelen med ett sådant lån är det på allvar kan sänka månatliga inteckning betalningar om räntorna är låga. Under de senaste åren, naturligtvis, har priserna varit otroligt låg. Priser stiger nu och du måste förstå vad det betyder för din justerbar ränta inteckning.

Eftersom räntan på ditt lån är justerbar, bör du få en lite nervös om stigande räntor. Med detta sagt, har de flesta lån examen stegvisa höjningar och mössor som håller saker från att få mardrömslika för snabbt. Här är en närmare titt.

En bra justerbar ränta inteckning skyddar dig från massiva räntehöjningar genom något som kallas räntetak. Det finns två typer av räntetak. Var och en har fördelar och negativ.

En livstid räntetak är precis vad den säger. Detta lock ställer in den maximala räntan långivaren kan ta betalt för lånet. Du måste alltid kräva en livstid mössa på någon inteckning du tar ut. Antag ta dig en justerbar sats inteckning med en ränta på fyra procent. Som en del av avtalet, har lånet en livstid mössa med åtta procent. Om räntorna skjuter upp till 10 procent, kommer ditt lån cap ut på nio procent. Även om detta är en hög ränta, är det mycket bättre än att betala 10 procent.

Periodiska räntetak skyddar dig också, men på ett annat sätt. En periodisk räntetak definieras den högsta procentandel din ränta kan öka under en tidsperiod. Ju kortare tid, desto bättre locket. Om ditt lån dokument tillåter långivaren att justera hastigheten varje halvår, kan locket vara så lite som en procent. Detta innebär att långivaren endast kan höja räntan med högst en procent, oavsett vad marknaden laddar för nya lån.

Justerbar ränta inteckningar är bra när räntorna är låga. När priserna börjar krypa upp, dock måste du ta en närmare titt på dina mössor.