justerbar ränta inteckningar – räntestrategin

Under de senaste åren, klämde många människor in i nya bostäder med justerbar ränta inteckningar. Med räntorna går upp, behöver du nu en ny strategi ränta

justerbar ränta inteckningar – armar

Justerbar ränta inteckningar bär lite av en chansning för villaägare. I huvudsak handlar du mindre räntor och lägre initiala betalningar om Gamble priserna inte kommer att öka över tiden. Om priserna förbli låg, gör du ut som en bandit. Om priserna ökar, måste du överväga dina alternativ för att undvika att fastna med en hög ränta lån och resulterande likviditetsproblem från ökade månatliga inteckning betalningar.

För de senaste tre eller fyra åren, har justerbar ränta inteckningar har erbjudits med otroligt låga räntor. Många använde dessa låga, låga, låga priser för att köpa bostäder som annars skulle vara över sina tillgångar. Från och med 2004 började Federal Reserves ordförande Alan Greenspan gör ljud om att öka penning upplåning. Han har följt med på dessa tips. Även bolåneräntorna inte är knutna direkt till Federal Reserve Bank, de är starkt påverkade av det. Som ett resultat av många människor nu inför strama ekonomi.

undvika stigande priser

Det finns egentligen bara två lösningar för att undvika den ökade räntor på justerbar ränta inteckningar. Den första strategin är att omedelbart konvertera till en fast ränta inteckning produkt. Fasta priser är fortfarande på historiskt låga nivåer jämfört med priser som erbjuds under de senaste 50 åren. Genom att bläddra till en fast ränta, kommer du att kunna stelna din budget och ekonomi eftersom du vet exakt vad du måste betala varje månad. Om priserna minskar i framtiden, kan du alltid försöka att vända tillbaka till en justerbar hypotekslån.

Tyvärr är vissa villaägare kommer helt enkelt att ställas inför det faktum att de förlorade en gamble räntan. Vanligtvis sker detta när du inser att du helt enkelt inte har råd att göra månatliga betalningar som krävs genom att få en fast ränta lån. I en sådan situation, du kommer att behöva sälja ditt hem och trappa ner. I de flesta situationer är det bättre att göra det nu eftersom du förmodligen byggt upp en stor bit av eget kapital under de senaste åren och vill undvika en förlust av det egna kapitalet som marknaden svalnar. Även om detta kanske låter som en katastrof, det är verkligen inte. Ja, du måste trappa ner, men du bör ändå ha byggt upp en bit av kapitalet.

Räntorna går upp om du vill erkänna det eller inte. Tiden för att ta itu med din justerbar ränta inteckning är nu, inte när man ansträngde sig för att göra betalningar.