justerbar ränta inteckningar – den sorgliga sanningen

Justerbar ränta inteckning är det nya fenomenet för inteckning mäklare och låneinstitut lika. De vet att din kurs kommer att gå upp och att du kommer att behöva refinansiera ditt hem lån innan alltför länge, så här kommer de att susa in och vara hjälten. Jag slår vad om att 90% av de inteckning mäklare som ringer dig var de sätter sina kunder i dessa typer av inteckningar, därav skälet för dem att ringa dig och inte de kunder de arbetat med tidigare.

Tyvärr skolor i USA har inte en vanlig finansiering klass för att utbilda våra medborgare om bostadsägande, kreditkort och andra finansiella förpliktelser som vi tar på när vi växer. Detta gör inte bara att vi tas tillvara men också tillåter så kallade proffs som ska tas tillvara av de företag de arbetar för. Till exempel var för några år sedan media och andra topprankade tjänstemän i inteckning industrin säger alla att ta en justerbar ränta inteckning, men varför? Om du frågade dem tillbaka då jag slår vad om att de skulle säga eftersom räntorna är låga.

Sanningen är, typiskt fast ränta inteckningar har en högre ränta jämfört med ARM: s, vanligtvis en halv punkt till en punkt på din ränta. På en $ 200.000 inteckning, en justerbar ränta på 6,75% och en fast ränta inteckning på 7,75% amorteras över 30 år har en betalning skillnad på $ 136 A månad. Min gissning är, om din skuld till tal är för högt på fast ränta inteckning men du kvalificerar dig för justerbar ränta inteckning du tittar på ett hem som är över din budget.

Nu när du själv fastnat i detta dilemma, att hitta en väg ut är inte så omöjligt som du tror. Du måste börja söka alternativ sätt innan din kurs går att justera. Det vanligaste problemet jag ser i dag har att hantera mer med kredit frågor snarare än brist på kapital. En sann inteckning professionell inte kommer att kasta dig bara för att du inte uppfyller kraven för ett lån i dag, är han eller hon kommer att arbeta med dig för att lösa ditt problem 3 månader, 6 månader eller 9 månader i förväg för att förbereda dig för en nya lån innan din boränta justera.

Om du börjar leta runt efter en ny inteckning tidigt nog kommer du att kunna avgöra vilken inteckning mäklare verkligen bryr sig om dig och som inteckning mäklare bryr sig bara om sig själva. Gör dig själv en tjänst och börja undersöka vilka möjligheter som finns tillgängliga för dig idag så när det är dags för din justerbar ränta inteckning för att justera du är förberedd.