justerbar ränta inteckningar – bör du vara berörda

Du kanske har läst om många husägare som står inför stora betalningar ökar från den första betalningen strukturen för deras lån. Betalningar som i många fall kan vara utom räckhåll, kanske du frågar, “Vad gick fel?” För att ha råd med betalningar nybörjar köpare kan ha valt en justerbar ränta inteckning med en två eller tre års bindningstid. Denna kortsiktiga justerbar ränta tillåter inte tillräckligt med tid för fastigheten att uppskatta i dagens trög fastighetsmarknad. Den smartare val skulle ha varit en justerbar ränta inteckning med en löptid på fem till tio år. Men inte alla justerbar ränta lån är dåliga, har justerbar ränta lån en stor fördel, eftersom det normalt är ett intresse som bara betalning struktur som skulle spara en köpare ca $ 100 per månad för varje $ lånat 100.000 och även möjliggör betalningar minskas genom att betala av huvudmannen.

Många av dessa justerbar ränta lån produkter har bidragit till den höga uppskattning priser på vår marknad. Och medan jag är säker på att i efterhand genomsnittskonsumenten skulle ha valt en produkt som hade en längre bindningstid inbyggd i den för en något högre ersättning. Nu kan du hitta justerbara bolån med 10 års löptid med mycket konkurrenskraftiga priser. När shopping för en inteckning du behöver för att analysera de olika programmen och betalningar, så fråga dig själv hur länge du räknar med att vara i detta hem. När du har analyserat dessa faktorer, måste du matcha dina behov och mål att löptiden för ditt lån.

Slutligen måste du förstå att om du inte säljer eller refinansiera innan justeringen inträffar din betalning avsevärt kommer att öka. Vad betalningen kommer att bli? Noten hastighet vid tidpunkten för justeringen bestäms genom tillsats av marginalen, ett antal som normalt mellan 2,5 och 3,5 som bestäms av banken med den andra komponenten av den taxa som är index. Vanligen används är LIBOR index som ändras dagligen. Lägga dessa två komponenter tillsammans kommer att ge dig en uppskattning av vad din betalning kommer att vara vid tidpunkten för justeringen. Om nivån på denna ersättning kommer att vara ett bekymmer för dig att det skulle vara klokt att överväga att ta ett långsiktigt anteckning. Dessutom måste du förstå att många lån kommer med en förskottsbetalning straff, är kostnaden för detta vanligtvis sex månader av intresse om du betala av lånet i förtid. Vanligtvis kan du hitta ett program som inte har någon förskottsbetalning straff i utbyte mot något högre ränta. Var noga med att fråga vilka alternativ som finns och vad skillnaden i kostnad för ett lån utan förskottsbetalning straff kommer att bli.

Sammanfattningsvis, när du handlar för ett lån är det många faktorer som du behöver tänka på när man väljer vilken typ av lån som du använder. Du måste noggrant analysera din situation, dina mål och dina behov så att du kan göra ett välgrundat beslut om vilken typ av lån program är rätt för dig. Tänk på att justerbar ränta lån om den används på rätt sätt kan ha enorma fördelar för låntagaren, men om de används felaktigt eller utan respekt de kan äventyra din ekonomiska framtid. Så om du bestämmer dig för att använda en justerbar ränta lån se till att du förstår villkoren och är bekväm med tanken att betalningarna kommer att justera väsentligen någon gång.