justerbar ränta inteckningar – bestämma priser

Justerbar ränta inteckningar är att bostadsköpare som morötter är att kaniner – mycket frestande. Hemligheten till att räkna ut om en justerbar ränta inteckning är en bra affär är den ränta index som används.

index – när satserna

Långivare vill verkligen din verksamhet och är villiga att skapa lockande lån produkter för att få det. Ibland kommer långivare som erbjuder justerbar ränta inteckningar som erbjuder en hel del morot på fronten, men ingen på bakändan. Dessa lån är oftast erbjuds till dig med en vansinnigt låg initial ränta, vilket du ser på herrgårdar och andra strukturer helt ut av din realistiska prisklass. Problemet med dessa lån är räntan stiger dramatiskt efter sex månader eller ett år då räntan blir knuten till ett index.

Index är ett unikt djur när det kommer till inteckning industrin. Ett index är en beräkning av allmänna räntesatser på ett antal finansiella marknader som en bank använder för att ställa in en realränta på ditt lån. Vanliga finansmarknader eller produkter som anses i detta index inkluderar sex månaders räntor certifikat insättning på lokala banker, LIBOR, statsskuldväxlar och så vidare. Låt oss ta en närmare titt.

Ett. Certifikat Inlåning – mer känd som “skivor”, dessa är de fast tidsperiod investerar fordon du kan få på din lokala bank. Du samtycker till att deponera en viss summa för sex månader och banken ger dig en garanterad ränta på avkastningen som tre procent.

2. T-Bills – Officiellt kallas statsskuldväxlar, statsskuldväxlar är kreditkort för den federala regeringen. För närvarande är skyldig Uncle Sam biljoner dollar på hans och betalar en viss ränta på debet. Räntan används av långivare för att beräkna din arm priser.

Tre. Kostnad för indexfonder – Det blir lite tekniskt, men detta index representerar de kurser som används av banker i Nevada, Arizona och Kalifornien som ett genomsnitt.

4. LIBOR – Officiellt kallas London Erbjuds interbankräntan Index, är LIBOR en populär index på vilken man klassar basarm. Nu, du undrar nog vad London har att göra med USA fastighetsmarknaden. LIBOR representerar räntan internationella banker tar ut för att låna dollar på London valutamarknaderna. LIBOR-räntan rör sig snabbt och kan resultera i instabila drag räntan för din justerbar inteckning.

varför index materia

Index roll eftersom de lagt grunden för de räntor på ditt lån. Antag ansöker du om en justerbar ränta inteckning baserad på en LIBOR index. Antag att LIBOR-räntan är 2,2 procent när du ansöker. Den 2,2 procent är din utgångspunkt ränta. Om LIBOR skjuter upp en procent på åtta månader, kommer ditt lån göra detsamma.

Viktigt är index som används för ditt lån inte den ränta du betalar. Istället måste du lägga till banker marginalen ovanpå ränteindex. De flesta banker kommer att debitera två till tre procent på toppen av ränteindex. Med vår LIBOR exempel, skulle den ursprungliga räntan på ditt lån vara 2,2 procent plus oavsett banken använder som ett uppslag. Självklart innebär detta måste du noga läsa lånehandlingar för att räkna ut hur spelet spelas!