justerbar ränta inteckning problem

Rapporter om långivare botching beräkningar bolåneräntan skickade husägare kodning för att se om de blir överladdade och vänster bankirer undrar om de är att förlora miljoner. Kontroversen över justerbar ränta inteckningar, lån med rörlig ränta, började när en före detta federal bank revisor uppskattade omfattande felaktigheter i låneportföljer av misslyckade sparande och lån i mellanvästern. Jag, uppskattningsvis upp till 35 procent av justerbar ränta inteckningar rikstäckande var räknat fel och låntagare har överdebiterat $ 8000000000 1999-2009.

Det har inte funnits några ytterligare studier för att bekräfta dessa påståenden. Tjänstemän var oklart hur omfattande de felbedömningar kan vara. Tydligt den portfölj som vi tittar på är de mindre besparingar och lån i mellanvästern. Men om problemet är större än så, jag vet inte.

En justerbar ränta inteckning, eller ARM, har en ränta som varierar enligt ett finansiellt index, såsom höjning eller sänkning av statsskuldväxlar. Fel kan uppstå när en långivare misstag använder fel index, beräknar index vid en felaktig tidpunkt, eller felaktigt tabulerar inteckning.

Geddes påståenden i augusti 2009 sände chockvågor genom utlåning samhället. Minst fyra grupptalan har lämnats in i Indiana, avseende långivare överdrivet överladdade låntagare.

General Accounting Office, den undersökande arm kongressen utfärdade en rapport om problemet i oktober. Federal revisorer betala nu särskild uppmärksamhet åt de lån när vi granskar den ekonomiska redovisningen av banker, kreditföretag och sparande och lån.

Samtidigt är Federal Financial Institutions Examination rådet, som är en paraplyorganisation för federala finansiella tjänster regulatorer, samordna en undersökning av banker, sparande och lån, och kreditföretag som har justerbar ränta inteckningar i sina portföljer.

Flytten av fullmäktige visar den federala regeringen tar problemet på största allvar. Så är villaägare. HSH Associates, en inteckning informationstjänst, marknadsför kit för låntagarna att dubbelkolla sina hypotekslån beräkningar.

Enligt en beräkning kommer en typisk förlust från $ 200 till $ 1400 över lånets löptid. American Bankers Association sade att problemet verkar vara begränsat till bara sparande och lån. Industrin tjänstemän sade att de var omedvetna om eventuella konsumenter undviker Arms i ljuset av den senaste tidens publicitet.

Vissa analytiker säger att huvuddelen av felen kan även vara i konsumenternas fördel. Andra säger att skadan jämnt delas. Den justerbar ränta inteckning problemet är mer ett problem av komplexitet i motsats till ett problem med girighet.