justerbar ränta inteckning – lär dig grunderna

Vad är en justerbar sats inteckning (ARM)?

En justerbar ränta inteckning är viss typ av hem inteckning som har en rörlig ränta. Jämfört med en 30 år fast inteckning, är låntagarens betalning considerabely mindre. Detta beror på överföring av risk från långivaren till låntagaren.

strukturen av en arm

Det finns ett brett utbud av justerbara, ränta inteckning AOS. De två viktigaste komponenterna kan kännas igen av det, aos namn.

När du granskar de olika typerna av ARM, AOS, dig, Äôll meddelande 2 siffror. Du kan få en 1:01, 3:01, 5:01, 7:01, eller ens en 10:01. Detta bara en kort lista, men att förklara ytterligare, är det första numret den fasta perioden. Även om namnet på en justerbar sats inteckning innebär att den innehåller en fluktuerande ränta, dessa lån har en ursprunglig fast period.

Till exempel, om du tittar på en 5:01 ARM, kommer lånet fastställas för 5 år. Sedan efter den inledande perioden, kommer räntan justeras.

Den andra siffran visar hur ofta räntan kommer att justera. Eftersom alla de exempel som visas ovan änden med nummer 1, kommer dessa lån justeras varje år efter den inledande bestämd tid. Om det andra numret var en 2 kommer låneräntan justeras vart 2 år.

överväga dina behov innan du ansöker

Innan du ansöker om ett billån, se till att du överväga dina behov. Även tankar en fluktuerande ränta kan vara skrämmande, det finns några garantier, t.ex. räntetak, som skyddar låntagaren från belasta frågor som amerikan, en gång AOS inför. Den viktigaste delen av att välja rätt inteckning är att titta på vad som passar, AOS din situation bäst. Varje hem ägare har olika förutsättningar i livet, och varje hem har ett lån som passar en familjer eller individer ekonomi och komfort nivå.