justerbar ränta inteckning lån – rätt val för mig

Justerbar sats inteckning (ARM) är lån som har en ränta som varierar regelbundet. Till skillnad från lån med fast ränta där räntan förblir konstant genom livet av lånet, kommer justerbar ränta hypotekslån variera utifrån flera index för lån prognoser. Cirka 80 procent av alla justerbara lån ränta inteckning är baserade på någon av dessa tre index: 1) konstant löptid Treasury (CMT) Index, 2) 11th District upplåningskostnad Index (COFI) och 3) London Inter Bank priser Offering (LIBOR) .

Justerbar ränta inteckning lån, jämfört med lån med fast ränta, har en lägre initial ränta. De är ett bra alternativ att överväga om du bara planerar att äga ditt hem under några år, förväntar du dina framtida inkomster att öka eller den aktuella räntan för en fast ränta inteckning är för hög. Det finns inneboende risk med justerbara lån ränta inteckning eftersom ofta människor fängslas av den låga inledande räntan men aldrig riktigt budget under en period när räntorna stiger. Ibland fastna oförmögna att möta de högre månatliga betalningar när räntorna inte stiger och hamnar i standard, att förlora allt.

Justerbar ränta inteckning lån har fyra komponenter till sin struktur: 1) ett index, 2) en marginal, 3) ett räntetak struktur, och 4) en inledande räntebindningstid. Efter den ursprungliga räntan är slut, blir en ny beräknad ränta effektivt genom att lägga till en marginal till index. Eftersom marginalerna varierar mellan långivare, är det bäst att leta efter den lägsta marginalen du kan hitta. Eftersom indexet rör sig upp och ner, som tidigare nämnts av de prognoser index, kommer din ränta att stiga eller falla i enlighet därmed. Dessutom kommer uppgång och fall din ränta att begränsas av räntetak struktur på ditt lån.

Räntan cap strukturen i ditt lån kan ge dig skydd från vilt stora svängningar ränta. Justerbar ränta inteckning lån har två typer av lock: 1) årlig, och 2) life-of-the-lånet. Den årliga locket kommer att begränsa förändringen räntan från att gå för långt upp eller ned under ett visst år. Livet-of-the-lånet locket kommer att begränsa förändringen räntan från att gå för långt upp eller ned så länge du har inteckning.

Så länge du är medveten om att justerbar ränta hypotekslån kan öka från deras initiala låga som de kan vara en bra inteckning att ha. Men, om det vid den lägsta räntan du betalar så mycket som du möjligen någonsin kan betala ditt lån, du trampar i farliga vatten. Många människor luras in i denna typ av lån i rovgiriga låneprogram där det inte finns full insyn i villkoren. När den ursprungliga räntan har löpt och räntorna är höga hypotekslån betalningar blir utom räckhåll för en del folk och de hamnar i avskärmning. Låt inte detta hända dig.