justerbar ränta inteckning lån – Förstå grunderna

Justerbar ränta inteckningar (ARM), utvecklade när inteckning räntorna var höga, kan hjälpa dig att finansiera köpet av ett hem med låga räntor. Ett idealiskt val för dem som förväntar sig att deras inkomster att stiga eller röra sig i ett par år, ökar en ARM också risken för högre utbetalningar. Lyckligtvis långivare erbjuder också garantier för att begränsa en del av risken för att alltför höga räntor.

arm funktioner

En ARM börjar med en låg ränta, upp till 3% lägre än en fast ränta inteckning. Med lägre priser, kvalificerar du oftast att låna mer än med en fast ränta bostadslån.

Armarna börjar oftast med en räntebindningstid och avsluta med fluktuerande årliga räntor, öka eller minska din månatliga betalningar. Så en 3/1 ARM innebär 3 års fast ränta med räntorna förändras varje år efter det. Räntorna är baserade på ett index, vanligtvis räntan på statsskuldväxlar eller LIBOR, och marginalen långivaren lägger till index.

arm skyddsåtgärder

För att skydda låntagarna från skyhöga månatliga betalningar, realkreditinstitut infört skyddsåtgärder. Till exempel begränsar en punkt cap hur mycket räntan kan stiga månadsvis och över lånets löptid. Det finns även tak gränser för hur låga priserna kan gå, skyddar långivaren.

En annan säkerhetsåtgärd är en dollar tak för månadsbetalningar. Men om räntorna stiger högre än dollarn locket tillåter, kan du sluta med en längre lån. Många finansiella företag kan du också konvertera din ARM till en fast ränta inteckning efter en förutbestämd period.

arm överväganden

Medan en ARM har många fördelar, det finns andra faktorer att titta på. Till exempel, kan räntorna stiger 4% eller mer under loppet av ditt bolån. Om du planerar att stanna i ditt hem under flera år, får en fast ränta ger lägre räntekostnader på lång sikt. Armar är också oförutsägbar, vilket gör att planera långsiktiga finansieringsbehov mål svåra.

Innan du ansöker om en ARM, se till att du är bekväm med den risknivå innebär. Men om du förväntar din inkomst att öka i framtiden eller att flytta, så att du kan spara dig mycket pengar i räntebetalningar med en ARM.