justerbar ränta inteckning lån – fakta

Justerbar ränta inteckning lån, som namnet antyder, med priser som justeras över tiden.
Det finns flera typer och villkor justerbara lån ränta inteckning. Vanliga typer är 3/1, 5/1, 7/1, och så vidare.

Den första siffran i namn av justerbara lån ränta inteckning anger tid att räntan kommer att fastställas. I fallet med 5/1 ARM, kommer den kurs som fastställts för fem år. Justerbar ränta inteckningar lån kan justera annorlunda från varandra efter räntebindningstid slutar.

Detta innebär att de justerar med olika intervall över tiden, och har olika mängder att de kan justera åt gången. Justerbar ränta inteckningar har också vad som kallas golv och tak som bestämmer hur hög eller låg räntan någonsin kan gå.

Priser på justerbara lån Rate Mortgage har två komponenter som utgör priset. Dessa kallas indexet och marginalen.

Indexet del av räntan på justerbar ränta ränta hypotekslån är baserad på vissa index, som statsskuldväxlar, eller vad som kallas LIBOR. Samtliga index kommer utan tvivel att skifta över tid och räntor på justerbar ränta inteckningar kommer att bestämmas av det index som priset är baserat.

Marginalen komponenten i justerbar ränta inteckningar förblir fast över tiden, och läggs till i indexet för att komma fram till en ränta. Ett exempel kommer att hjälpa.

Låt oss säga att en långivare erbjuder några justerbara lån ränta inteckning som alla är baserade på LIBOR. Låt oss också säga, och siffrorna är för illustration ändamål, att LIBOR är på 2,5%. Om långivaren har en marginal på 2%, är den ränta låntagaren betalar 4,5%, eller de två adderas. Eftersom indexet som justerbar ränta inteckning lån baseras förändringar, så kommer priserna.

Justerbar ränta inteckningar har både plus och minus över sina fasta ränta motsvarigheter. På plussidan är att skattesatser eller ofta lägre på justerbara lån ränta inteckning, och om du vet att du bara kommer att vara i en fastighet i flera år, kan du spara pengar genom att få ARM.

Fördelen med fast ränta inteckningar över justerbara lån ränta inteckning är att betalningen kommer att förbli fast för livet av lånet, vilket innebär att om priserna skjuta i höjden över tiden, är du skyddad från eventuella betalningar ökar.

Dina långsiktiga mål bör vara den avgörande faktorn för om du är shopping för antingen fast ränta inteckning eller justerbar ränta inteckning.