justerbar ränta inteckning förklaras i enkla termer

Justerbar ränta inteckning är den näst mest populära typen av bostadslån näst fast ränta inteckning. När du har en justerbar låneräntan hem räntan på ditt lån kan öka med marknadsmässiga villkor, och när din ränta ökar så ökar dina lån månadskostnaden. Men ditt lån ränta kan också minska baseras på nuvarande marknadsförhållanden och när det händer ditt hus betalning kommer att gå ner.

justerbar sats inteckning förklaras

En justerbar inteckning är i de flesta fall samman med en gemensam penningmarknad index. Den ett år statsskuldväxel är en av de vanligaste indexen används liksom LIBOR index. Dessa index används för att bestämma din justerade räntan när din fast ränta löper ut.

Det belopp som läggs till i indexet kallas ditt lån marginal. Lånet marginalen är ett förutbestämt antal beslutas av långivaren. När du handlar för en justerbar inteckning inte bara bör du fokusera på din lån ränta men även n för lån marginalen också. Din bank eller inteckning mäklare bör kunna förse dig med marginal rätt över telefon!

den inbyggda skydd din justerbara lånet har

Om ditt lån kommer att justera det finns lock i stället för att hålla dessa justeringar hanterbar. Om du tittar på din avslutande papper och kontrollera din justerbar ränta rider du kan se dina ARM caps. De kommer att berätta för dig när ditt lån kommer att justera, hur mycket det kan justeras och hur ofta det kommer att justera och även den högsta räntan på lånet kan ha.

Det finns några fall där du kan ha en omvandling alternativ läggs till lånet, är vet dessa som konvertibla armar. Denna typ av lån kommer att låta dig byta lånet över till en fast ränta på en punkt i framtiden, finns det i allmänhet ingen avgift för denna skillnad en refinansiering. Detta är ett bra alternativ att ha och du kanske vill fråga din bank eller inteckning mäklare om detta är tillgängligt för ditt lån eftersom det är en form av försäkring mot höga priser och betalningar.