justerbar ränta inteckning-arm-kontra fast ränta inteckning

Någon köper ett nytt hem kommer troligtvis att få ett billån för att kunna stänga affären. Det finns två viktiga faktorer för att köpa ett hem och varje kräver mycket tänkande innan ett beslut – att välja hemmet själv och välj ett billån. En långivare kommer att presentera dig med två olika alternativ på ett billån – en justerbar sats inteckning (ARM) och en fast ränta inteckning.

Vad är en fast ränta inteckning? Det är en typ av inteckning som har en fast ränta för livet av lånet. Räntan och villkoren för inteckning bestäms när du ansöker och är godkända för ett bostadslån. För hela lånets löptid, räntan och betalningar är konsekvent densamma.

Vad är en justerbar sats inteckning? Det är en typ av inteckning med rörlig ränta. Inteckning och räntor omprövas vid en hastighet av ett till tre år under livet av inteckning. När omdömet, kommer en ny ränta bedömas på bolån.

Ingen kan bestämma vad räntan kommer att vara när granskningen uppstår. Det finns många olika faktorer som du bör tänka på när du bestämmer vilka inteckning du bör välja. Vid en första anblick, kommer justerbar ränta inteckning ser ut som det bästa valet. Det ser ut att ha en mycket lägre ränta än den fasta ränta typ. Du bör ha i åtanke att en justerbar ränta kan leda till högre kostnader för dig som tiden går. Om du tar hand att ställa frågor och göra din forskning om de senaste och tidigare räntor, kan du ha möjlighet att bestämma vilken inteckning som passar bäst för dina behov.

Rätt inteckning har samma inverkan på hela din situation som ditt val av bostäder.

Ken Charnley är en personlig ekonomi entusiast whos hemsida http://www.online-loans-pro.com/ är tillägnad till kvalitativ information om online lån. För alla dina online-lån behov besöka och ansöka om lån online