justerbar ränta hypotekslån som täcker risken

Du kanske har refinansieras din tidigare inteckning eller kanske du kanske har köpt ditt hem artighet av justerbar ränta inteckning. En tid kan komma när du undrar över framtiden när introduktionserbjudande eller period kommer att komma till ett slut.

Det har förekommit fall där ett antal villaägare som hade finansierat sitt hem med rörlig ränta bolån blev förvånade när deras långivare justerat sina räntor och därmed justera de månatliga betalningarna. Läsa den här artikeln, kan du lära dig hur du kan undvika att falla in i en inteckning betalning kris och vistas säkert.

Sök på internet, läsa tidningar och göra en del efterforskningar och du kommer att se hur många människor köpte sina hem under den senaste tidens uppsving i bostäder. Även om tanken är rätt, var det grundläggande misstaget de gjorde köpa ett hus som de inte bara hade råd. Ett stort antal av dessa villaägare köpte dessa hem genom att få kvalitet för lån med räntor endast. Varför? Eftersom de inte kunde få godkänt för de allmänna inteckning villkor som är betydligt mer säker och trygg. Att äga ett hem är en dröm och köpa ett hem som ser ut som ditt drömhus kan vara mycket attraktiv och faktiskt förför många människor, men ska det inte kosta dig ekonomisk katastrof. Det största misstaget som du kan göra i ditt ekonomiska liv är att köpa något utanför dina gränser.

I de flesta fall kan husägare har råd att betala sina månatliga avgifter under deras intresse enbart eller option period men när det är slut, de befinner sig instängd och inte kan göra månatliga betalningar. Om du redan har förvärvat ett av dessa lån, bli inte orolig. Du bör granska ditt kontrakt att ta reda på exakt när räntan enbart eller option löper. Vanligtvis skulle detta pågå i cirka fyra till sex år. När den perioden är slut ditt bolån kommer att omvandlas till en vanlig justerbar sats inteckning som skrivs för den återstående delen av din lånetid.

I grund och botten är väl vad det betyder för dig att ditt bolån var 30 år bara ränta med 5 års räntan endast perioden. Efter perioden har avslutats, kommer din inteckning betalning nu grundas på en tjugofem år betalningsplan. Låter inte som mycket va? Jo det innebär att din månatliga återbetalningen avgifter kommer att bli mycket högre inte bara på grund av att räntan går upp, men också för att du nu har 25 år att återbetala lånebeloppet i stället för 30. Det är där det skiljer sig från konventionell inteckning.

Bottom line? Tja, är chansen att du inte kan betala tillbaka lånet efter ditt lån har omvandlats. Detta har hänt med andra och kan hända dig också. Om du är osäker på ditt intresse enbart eller option period, bör du granska ditt kontrakt eller komma i kontakt med din långivare omedelbart. När du vet när din inledande period kommer att sluta, kan du börja vidta försiktighetsåtgärder för att undvika problem. Försök att få din inteckning refinansiering. Om du inte kan kvaliteten för det då du kanske inte ha råd med de återstående betalningarna. Du kan antingen starta ett andra jobb eller kanske till och med överväga att sälja din bostad.