justerbar ränta bostadslån – Är det rätt för dig

Även efter alla nyheter om människor som förlorar sina hem eftersom deras bolån betalningar justerats till en punkt att de inte hade råd, varför skulle någon överväga en justerbar sats inteckning (ARM)? Justerbar ränta bostadslån bär fler risker än lån med fast ränta. De är inte för dem som försöker att klämma in i ett hem som de inte har råd, men för vissa kan dessa risker vara hanterbara och välgörande.

Justerbar ränta bostadslån kan vara rätt för följande personer:

De som säljer sina hem snart: Det finns två typer av justerbara lån ränta hem. Standardarmar har amorteringar och räntebetalningar per månad och priserna kommer att justeras med en specifik term. Till exempel kommer en 1-års ARM anpassar takten och därför betalning varje år. Ett 3-års ARM justerar var 3 år, en 5-års ARM vart 5 år, etc. Om du är säker på att du kommer att sälja ditt hem i 3 år, kan du vara ute i hemmet innan din kurs även justerar.

Det finns också hybrid armar. Hybrider kommer att ha en fast ränta under en period, och justerar sedan (vanligtvis på årsbasis). Till exempel kommer en 3/1 ARM har en fast ränta i 3 år och kommer därefter justerar årligen för den återstående livslängden för lånet. Vissa hybrider har också speciella betalningsalternativ såsom ränta endast under viss tid, vilket gör dem ännu mer attraktiva om du är säker på att du kommer att flytta. Men var försiktig, många
bra planer misslyckas. Planerade drag kan hamna inte händer, tvingar en svår budgetering dilemma om betalningar justera utom kontroll.

De som kan hantera alla räntehöjning: Justerbar ränta bostadslån är inte för människor som är “house fattiga”. Vissa människor, däremot, är i hem som de kan enkelt och flexibelt råd med eventuella räntehöjningar. Det är först viktigt att veta vad höjningar kan förväntas. Vad är den maximala ökningen på årsbasis och livstids underlag för lånet du funderar? Vanligtvis priserna inte kan justera mer än 2% per år och 5-6% under lånets löptid. Om du kan hantera sådana ökningar, är du halvvägs där.

Ett par ord av försiktighet: Med hybrid armar du behöver för att hålla i minnet att din kurs inte kan börja att justera under några år. Vid tiden för start rörliga räntan sätts, avgiften kan redan vara högre än där du är idag. Även om det finns en särskild betalningsalternativ för en tid, då lånet börjar att justera, det ska också börja amortera, men inte för hela 30 år. Till exempel, om det är en 3/1 arm med ett intresse bara betalningsalternativ, kommer dina betalningar ska fastställas med intresse endast för de första 3 åren, sedan justera till kapital och ränta, beräknad med de återstående 27 års avskrivning.

Justerbar ränta bostadslån är inte för dem som försöker att klämma in i ett hem som de inte har råd. För vissa kan dock justerbar ränta bostadslån vara precis biljetten till att få det bästa erbjudandet på bostadsköp eller refinansierar. Med alla justerbara lån ränta hem, måste du vara säker på att du kan hantera betalningar när justeringar görs.

Kom ihåg att ett lån ett kontrakt. När du skriver in i ett avtal du förväntas att hedra det, oavsett vad livet kastar på ditt sätt. Nyckeln är försiktigt fattar beslutet med noggrann beräkning och med alla de rätta fakta på hand.

Det är verkligen viktigt att förstå alla villkor för de justerbara lån ränta hem som du funderar på. Var inte rädd att be lån officerare att precisera dessa villkor. En av de bidragande faktorerna till debaclet kring justerbara lån ränta var att låntagarna var rädda för att ställa frågor.

Låt oss inse fakta, om du inte är en inteckning långivare, bör du har frågor. Ingen förväntar sökande att gå i dörren med alla svaren. Däremot måste du ha alla svaren innan du skriver ditt namn till någon lånehandlingar.