juridiskt ombud när man köper fastighet på PEI

När du köper fastighet här på PEI, eller någon annanstans för den delen, utöver de tjänster av en fastighetsmäklare du kommer också att behöva en advokat för att ge överlåtelsehandlingar tjänster, ta hand om de juridiska avtal mellan dig och säljaren samt som beräknar och pro-rating olja i tanken, förbetalda fastighetsskatt etc.

Det finns egentligen inga hårda och fasta regler om att välja en advokat för att slutföra din fastighet transaktion, men på PEI fastigheter finns det extra steget i många fall tillämpas på IRAC för godkännande att köpa mark om du är en icke-bosatt.

Många köpare när det gäller att välja en advokat som kommer att hantera den största affär som de någonsin kommer att göra, använder priset som främsta när man utvärderar alternativen. Den genomsnittliga mindre fastighet överlåtelsehandlingar på PEI kostar mellan $ 600 och $ 1000, som på ett köp så stort som ett hem är en av de lägre kostnader och därför inte bör vara en viktig faktor när man väljer en advokat.

Erfarenhet bör vara vad du söker när du väljer din advokat. Du vill ha någon som arbetar för dig som har den erfarenhet och den erfarenheten ska vara i fastighetsrätt i motsats till någon annan typ av praktik. Se till att lagen kontoret föreslår ni att använda processer tillräckliga egenskaper att de är väl insatta i alla detaljer i processen. Vidare se till att byrån assistenterna gör denna typ av arbete regelbundet eftersom de kommer troligtvis att vara de människor som faktiskt gör jobbet.

Om du vet att en advokat eller din familjemedlem eller vän av medarbetaren har nyligen köpt ett hem och var nöjd med den advokat som de använde då du kanske överväga att använda honom / henne. Annars kan du be din bank chef, revisor, eller mäklaren för namnen på lokala advokater som gör fastigheter överlåtelsehandlingar på en regelbunden basis. Människor i dessa yrkesgrupper kommer att veta vem som gör vad i samhället som du köper och säkerligen PEI är tillräckligt liten för att alla vet allt. Alternativt kan du kolla på Gula Sidorna, men du inte kommer att ha nytta av varandras kunskaper och rekommendation när du gör ditt val från ett antal annonser.

Se till att du vet hela processen först. Träffa din potentiella advokat och se till att det finns en enkel rapport mellan er. Har honom / henne detalj ut allt det arbete som krävs för att göras, kostnader och inblandade tiden. Du har rätt att anta att din advokat kommer att arbeta hårt på din fil – men du bör veta vad som ska hända och när, så att om något inte händer att schemalägga kan du kontakta rätt person och få saker på rätt spår igen. Det finns ett stort utrymme för mis-kommunikation och det är oftast orsaken till att saker och ting spåra ur. Det är viktigt att all information som du kommer i besittning av om affären föras vidare till din juridiska team så att de kan vidta lämpliga åtgärder. Något obetydlig missade idag kan få konsekvenser senare.

Det finns särskilda regler som gäller för markinköp på PEI fastigheter om du inte är bosatt i PEI. Ön Regulatory och vädjar kommissionen övervakar köp och ägande av mark från icke-öbor så detta är ett extra steg din advokat kommer att ta. Se till att när du skriver in ditt erbjudande att köpa med din fastighetsmäklare som du lägger klausulen “godkännas av IRAC”. Detta extra steg startades för att förhindra att stora landområden som säljs till icke-öbor och därigenom skapa monopol på mycket begränsad mängd mark PEI ger. Kom också ihåg att du kommer att betala en extra avgift på $ 500 eller 1% av köpeskillingen. Som en sida noterar och för information till icke-öbor, styr IRAC också hyra, gaspriser och elpriser.

Det är viktigt att ha kompetent juridiskt ombud och det är värt den tid och ansträngning för att kolla in den advokat som du kommer att använda för att köpa din PEI fastigheter