jumbo lån och 50 inteckningar år

När du hör om ‘jumbo lån’ man tänker automatiskt om en dubbel inteckning. En jumbo inteckning är en inteckning med ett lånebelopp som faktiskt är mer än det en vanlig låneram. Jumbo inteckningar gäller egentligen när agentur gränser inte täcker hela lånet. Fannie Mae är ett exempel på en stor byrå som köper majoriteten av bolån. Dessa företag sätta en gräns för dollarns värde av en inteckning de är villiga köpa från ett visst långivande bolaget.

Dagens nuvarande gränsen är $ 417.000 för en inteckning. Detta ger faktiskt villaägare och de som vill köpa ett hem en chans att söka efter placering. Placeringen är faktiskt investerare såsom banker. Bankerna steg in med stora belopp som $ 1 miljon eller $ 2.000.000 takt.

I livet finns det alltid en risk. Jumbo bolån anses vara en stor risk för långivarna. Om en jumbo inteckning råkar standard, innebär detta att det är svårare att sälja till ett högre betalande köpare eller en lyxig bosatt snabbt för fullt pris. Tvärtemot vad många tror, ??är lyxiga priser som $ 600.000 och uppåt, sårbara för de marknader låga och höga värden. Det är därför bolåneinstitut vill ha en stor handpenning snarare än en låg handpenning eller ‘0 ‘ner betalningar. Den som investerar i en jumbo hypotekslån kommer att betala en hög ränta på grund av den höga risken.

Nyligen har bolåneinstitut kommit upp med ett sätt för potentiella bostadsköpare att ändå köpa hem eftersom räntorna fortsätter att stiga. Långivare har utvecklat det som nu kallas 50-inteckning. Detta är att hålla den amerikanska drömmen om en egen bostad lever och frodas. Enligt USA Today, har en grupp av små långivare har att erbjuda ett 50-års justerbar ränta lån “. Detta håller i slutändan köpare från att betala höga månatliga betalningar. Med den 50-åriga hypotekslån, är priserna hålls mycket låg.

Om en person som är 40 år gammal och de köpte ett hus med en 30 år inteckning och de inte betala av sina lån i förtid kommer de att vara 60 år när deras hem äntligen är betald. Nu med 50 år inteckning för en 2006 40 år gammal, kommer de att vara 90 år gammal när de är officiellt en “inbetalda-full” husägaren.

Även en person som väljer den 50-åriga hypotekslån betalar lägre utbetalningar än en köpare med ett 30-årigt lån, bygger låntagaren kapital vid en mycket långsam takt och kan orsaka låntagarens månatliga betalningar att öka, enligt rapporten. Mortgage experter varnar för att den nya 50-årigt inteckningslån rekommenderas för köpare som planerar att stanna i sina hem för cirka fem år, som bostadslån intresse förblir fixerad.