jumbo lån föra lyxhus inom räckhåll

Det har varit en enorm skillnad mellan överensstämmer och jumbo lån sedan 2007, skillnaden bli mer uttalade snarare än mindre. Problemet är, i de dyra platserna där fastigheter är särskilt dyra husköpare behöver en jumbo lån bara för att köpa en normalstor familj hem. Enligt “Inside Mortgage Finance ‘det finns omkring 4% av köparna med jumbo lån som överskrider det tak som fastställts av Home Stability Plan. Detta regeringsstödda skyddsnät bort ansvaret från bankernas ansvar till det av Freddy Mac och Fannie Mae, som ger en viss trygghet för villaägare som får finna sig i ekonomiska problem. Flytta in i de dyrare områdena i och runt New York och Kalifornien, och denna andel går upp till 8% respektive 17%.

Ordförande för Federal Reserve har diskuterats förslaget att taket ska höjas till $ 1 miljon för att möjliggöra vanliga hushåll i vissa av dessa dyrare områdena i Amerika för att kunna dra nytta av Home Stability Plan tillgängligt från Freddie Mac och Fannie Mae. Det finns motstånd mot detta, i huvudsak på grund av att verksamheten politik Freddie Mac och Fannie Mae var avsedda att hjälpa amerikaner som i allmänhet inte anses rika nog att komma in på fastigheten stege, att inte stötta husägare vars krisdrabbade ekonomi plötsligt behövs en injektion av kontanter för att hindra dem från att förlora sina hem.

jumbo inteckning eller överensstämmande inteckning

Valet mellan en överensstämmande inteckning och en jumbo lån var helt enkelt för många blivande husägaren på en gång, inte alltför länge sedan. Villaägare hade valet av en första och andra inteckning, ett hem kapital lån eller en jumbo inteckning. Första och andra inteckningar var ett populärt val på grund av den lägre blandade intresse att dessa lockade, liksom att inte behöva betala inteckning försäkring eller PMI. Men trots detta var ett bra val på den tiden, eftersom den finansiella katastrofen har orsakar global recession, är det inte en så bra alternativ nu.

I slutändan var jumbo inteckningar konstaterades vara lättare att refinansiera – tills, förstås, lämnade Home Equity Plan dessa låntagare att klara sig själva. På toppen av den finansiella krisen var det nästan omöjligt att få en jumbo lån, och om du redan i besittning av en jumbo lån, var det praktiskt taget omöjligt att refinansiera. Bank of America börjar nu titta till förmån för jumbo inteckningar igen, och erbjuder en 30-årig fast ränta inteckning med räntor under 6%, konkurrerar med ING Direct som under några månader, har erbjudit kunderna jumbo bolån på runt 5,5 % ränta.

Första Internetbanken erbjuder också en jumbo inteckning. Detta är en hybrid, som fastställts för mellan fem och sju år, varefter det erbjuder justerbara räntor omräknas årligen: den ränta de erbjuder är 5.375%. För de låntagare som har råd att betala 20% till 30% av den totala lånesumman är GMAC erbjuder jumbo lån och har gjort klart att de är beredda att ändra lån för att överensstämma med Housing Stability Plan. För närvarande jumbo lån utgör bara 5% av sin verksamhet på GMAC. Men uppskattningar av framtida verksamhet visar att fler och fler jumbo lån kommer sannolikt att erbjudas i framtiden, med GMAC att förlita sig på en prognos för upp till 15% av sin verksamhet kommer från jumbo låneansökningar före utgången av 2010.