jumbo bolåneräntor de får lägre

Många husägare i områden lyx hem vet att jumbo bostadslån alltmer har blivit mer dyrare och svårare att få godkännanden på grund av den nuvarande avsaknaden av krediter från långivare. Denna trend kan visa tecken på en vändning.

Uttrycket “Jumbo” i fastighetsbranschen innebär inteckning belopp som ligger över gränsen för att förvärvas av regeringsstödda företag, Freddie Mac och Fannie Mae. Den nuvarande “överensstämmande lånebeloppet” gräns för Fannie och Freddie är $ 417.000 i många delar av landet, men den stiger hela vägen till $ 729.750 i högkostnadsområden i USA.

En storbank i Bank of America, som tog över Countrywide Mortgage började bara främja sina egna jumbo program med betydligt lägre priser än de andra stora banker som inkluderar Wells Fargo, Chase och Citibank. Experter räknar med de andra bankerna att följa deras exempel, som kan skapa en annan gnista till ett hårt bostadsmarknaden.

Bankerna har inte en lista med institutionella investerare för deras jumbo låneportföljer längre, så de måste hålla dessa lån själva. Men eftersom fler människor är ute efter att spara konservativt nuförtiden, de använder säkra placeringar såsom cd-skivor, och penningmarknadsinstrument. Som ett resultat, är mer pengar som kommer in i bankerna så att de börjar få mer pengar att låna ut till låntagare.

Människor som söker jumbo lån, dock inte bör föregripa en enkel godkännandeprocess. Mortgage forskare kommer att upptäcka olika priser och tillgänglighet i hela branschen. Låntagare som söker att refinansiera och hade initialt att ha en jumbo lån kan passa in i den högre lån överensstämmer låneramar om de är i en hög kostnad område.

En överensstämmande hypotekslån kommer nästan alltid få låntagare de bästa flighterna. Och nuförtiden som motsvarar priserna i 5 s eller 6 s. Lånen är det men många husägare klagar kraven är för stränga. Som ett exempel, vissa stora långivare kräver låntagare att ha minsta kredit värdering av 720, full dokumentation och minst 20% handpenning (om en refinansiering, minst 25% eget kapital är nödvändigt). Dessutom måste låntagare ha minst sex månaders likvida medel i banken. Det är inte ovanligt att vissa långivare att kräva 25% eller mer handpenning.

På grund av skillnader från långivare till långivare, bör låntagare söka på nätet och jämföra erbjudanden baserade på ränta och avgifter för det bästa erbjudandet. Även om det är sant din lokala Credit Union kan ha en attraktiv ränta och låga avgifter vid första anblicken kan det mycket väl vara genomsnittet jämfört med online-jumbo långivare som gör stor volym och kan erbjuda möjligheter bra alternativ. Rådgör med grannar, vänner och bekanta för att få en känsla av vad som finns tillgängligt.