jämföra FHA lån till en konventionell bostadslån

Många undrar om en FHA lån är verkligen ett bättre alternativ för dem. Medan många människor kan kvalificera sig för andra lån dessa federalt försäkrade lån är ett bra alternativ för många människor. När du sitter och jämför en FHA typ lån till ett vanligt lån du kommer snart att se alla fördelar till låntagaren och du kan börja tro att detta är rätt väg att gå, även om man ifrågasatte den tidigare.

jämförelsen

En bra utgångspunkt när du jämför en FHA lån till en konventionell lån är handpenningen. När du köper ett hem med ett federalt försäkrade lån du skall normalt krävas att lägga ner tre procent av köpeskillingen när du kommer att behöva lägga ner minst fem procent med en konventionell lån och kanske så mycket som 15 procent. Om du inte har en massa pengar på hand du skulle naturligtvis tycka att FHA alternativet är bättre för dig. Även om du köper en $ 100.000 hem skillnaden mellan en tre och fem procent insättning är $ 2,000 och när du inte har en massa pengar $ 2000 är ett mycket speciellt eftersom du även kommer att krävas för att komma med de medel för stängning kostnader .

En annan bra sak med jämförelsen är de månatliga inteckning försäkringsersättningar. Med en FHA lån du kommer att ha en lägre månadsbetalning inteckning försäkring än vad du skulle ha med ett vanligt lån, och alla de avgifter som du betalar lägger upp och kan enkelt göra ett lån för dyr för dig. Kostnaden för hypoteksförsäkringar bör betraktas som den kan variera inom vida gränser.

Om du har mindre än perfekt kredit du kommer att hitta en annan viktig punkt i jämförelse är kredit poäng. Med en FHA lån finns ingen kredit värdering krav men med konventionella lån kredit poäng krävs. Självklart, om du har dålig kredit skulle du välja det alternativ som inte skulle ha krav kredit värdering eftersom du har en bättre chans att bli godkänd för denna typ.

Med en FHA lån du har också fördelen av att ha kontrollerade avslutande kostnader men med konventionella lån finns det inte någon kontroll av mängden typ av kostnader lån stängning. Med ett federalt försäkrade lån kommer du förmodligen betala ett par tusen dollar i avslutande kostnader men med konventionella lån dessa kostnader kan snabbt få ut av kontroll och du kan märka att du är i tiotusentals dollar-bara för att stänga på lånet!

Som en fördel för låntagaren, har FHA egendom standarder men konventionella lån inte. Vad detta betyder är att du inte kommer att kunna säljas ett hem som är dåligt skick, kommer ditt hem att behöva passera termiter och clearance tester medan när du har ett vanligt lån du kommer inte att ha denna kunskap. Många gånger när dessa rapporter inte krävs att köparen kommer att ta reda på efter att de köpte en sann pengar grop.

Skillnaderna mellan dessa typer av lån verkar inte så stora tills du bryta ner dem och plötsligt blir de väldigt olika. Summan av kardemumman är att när du har ett lån som är försäkrad av Federal Housing Administration, är du mer skyddad när du inte gör det. Du har också en mer prisvärd lån, och för de flesta konsumenter överkomliga är viktigt.