jämföra FHA bostadslån – några saker att tänka på

En sak som du måste tänka på om du funderar på att säkra en FHA inteckning, är att FHA själv inte bär lånet utan de försäkra den. Det är oberoende långivare som gör FHA garanterade lån och därefter kommer de alla erbjuder sina egna särskilda villkor, inklusive arvode avslutande kostnader och räntor.

kontakta flera långivare

Därför verkar det bara rimligt att du skulle vilja kontakta fler än en långivare och be dem om de i själva verket har sitt ursprung FHA lån. Naturligtvis kan detta vara en tidskrävande uppgift och sedan kontrollera dina resultat i en jämförelse sida vid sida test skulle vara din nästa beställning av verksamhet.

överväga en förmedlingstjänst

Ett annat alternativ är att överväga att använda sig av en förmedlande organisation för att hjälpa dig med att få denna grundläggande information från en mängd olika långivare som inte bär FHA lån. Detta kommer att spara tid och besvär för att behöva göra det repetitiva arbetet att kontakta de olika långivare och fylla i alla sina nödvändiga blanketter och formulär.

beakta alla variabler

Det finns ett brett sortiment av variabler som måste balanseras mot varandra när man försöker avgöra de absolut bästa villkoren för din FHA lån. Till exempel kan ett optimalt upp framför inteckning ränta lätt kompenseras av mindre än optimala avsluta kostnader och pågående lån avgifter redovisning och andra dolda kostnader. Dessutom kan det motsatta vara fallet när låga stängning och underhåll avgifter uppvägs av en hög ränta.

justerbar eller fast ränta

Du måste läsa det finstilta på varje låneansökan mycket noga och om du inte förstår någonting, begära att den noggrant förklaras för dig. Till exempel kommer du vill vara helt klar på om det lån som du äntligen har bestämt sig för har en justerbar eller fast ränta.