jämföra fast ränta inteckningar och reda omkring 50 år bolån

Om du planerar att vistas i ditt hem för 10 år eller mer och vill ha dina amorteringar för att bo på en stabil kurs, bör du överväga en fast ränta inteckning. Finns för 10, 15 och 30 år, fast ränta inteckningar ger dig bekvämligheten av att känna din månatliga betalningar kommer aldrig att öka. Detta är särskilt fördelaktigt när räntorna är låga – du låser i nuvarande takt under hela ditt lån, oavsett om det är 10, 15 eller 30 år, så att du skyddas från stigande räntor i framtiden.

När du väljer mellan de olika typerna av fast ränta inteckningar, finns det några saker att tänka på. En längre sikt inteckning (t.ex. 30 år fast ränta inteckning) har lägre månadskostnad än 10 och 15 år bolån. På baksidan, det har också högre räntor. Och eftersom du är låst till din räntorna för hela lånet, kan det finnas tillfällen när räntorna går ner men du har fastnat betala högre räntor.

Naturligtvis med en 10 eller 15 år inteckning, kan du riskerar också att betala högre priser än de aktuella räntor – men eftersom de är kortare sikt, finns det mindre möjligheter för att detta ska ske. Och kortare sikt fast ränta inteckningar gynnas av lägre räntor än 30 år fast inteckningar. Dessutom kommer du att bygga upp eget kapital på ditt hem i en kortare tid, eftersom du betalar mer av den huvudansvarige för varje månatlig betalning. Men för att göra detta, är din månatliga betalning högre än de betalningar på längre sikt inteckningar.

Ta reda på ca 50 år bolån

Med bostadspriserna i vissa delar av landet slår rekordnivåer, verkar många människors dröm om att äga ett hem för långt utom räckhåll. Lägg till att hotet om stigande räntor, och den drömmen kan bli en mardröm för vissa. Det är därför flera av landets bolåneinstitut har infört långsiktiga lån som 40 år och 50 inteckningar år för att möta behoven hos fler potentiella bostadsköpare.

Dessa nyare inteckning alternativ öppna bostadsmarknaden till en större grupp av köpare genom att sprida lånet till lägre månatliga betalningar över en längre tidsperiod. Det är lätt att se varför de månatliga avbetalningar är lägre: Tänk dig att dela betalningar på en $ 400.000 hem i 360 månatliga betalningar för en 30 år inteckning eller 600 betalningar för en 50 år inteckning. De 50 år inteckning omgångar skulle vara betydligt lägre.

Även sammanlagd ränta på livstid längre sikt lån kommer att vara större än den ränta som betalas på en 15 eller 30 år inteckning, kommer du fortfarande dra nytta av att bygga upp hem kapital eftersom du gör betalningar på både kapitalbeloppet av de lån och ränta. Detta gör 40 år och 50 år bolån attraktiva alternativ till gamla standbys som amorteringsfria och betalningsform justerbar ränta inteckningar, vilket kan bli dyrare på lång sikt eftersom lite eller ingen huvudansvarige betalas ut.