jämföra fast ränta inteckning med en arm

Jämföra bolåneräntor är alltid en bra sak att göra när du shoppa runt för en fast ränta inteckning. Räntorna varierar från en fast ränta inteckning till en annan, så det är bra att kolla runt på internet för att jämföra de olika utlåning företag och deras fast ränta inteckning annons. Annonsen listade är inte nödvändigtvis den ränta du kommer att erbjudas när du ansöker om ett bolån. Den ränta du erbjuds avgörs av många faktorer.

Din kreditvärdighet är en viktig avgörande faktor som avgör hur mycket ränta du kommer att debiteras med en fast ränta inteckning låneansökan. Oavsett om du har varit i tid med din månatliga betalningar är en stor faktor. Om det här är ditt första stora inköp, och du har ingen tidigare kredit, kan du få en högre ränta än någon som har bevisat sin kreditvärdighet genom att ha ett fläckfritt förflutet med månatliga betalningar i tid.

Fasta bolåneräntor skiljer sig från justerbara priser inteckningar (ARM), den fasta räntan förblir densamma, och armen kommer att variera från tid till annan. ARM kommer vanligtvis börja lågt och sedan öka successivt. Betalningen i en ARM lån kommer att öka eller minska som reflekteras av fluktuation i räntan. En fast ränta inteckning betalning kommer att förbli detsamma under hela lånets löptid.

En fast ränta inteckning under en 15 års lån kommer att spara mycket mer pengar i ränta än ett 30 årigt lån. Om du skulle jämföra lån för $ 100.000 och 30 årigt lån på 6,25 procent ränta, skulle det räntebelopp vara ungefär $ 121.000, och ett 15 årigt lån med 6 procent ränta skulle uppgå till nästan $ 52.000 betalas i ränta. Även om månatliga utbetalningar i en 15 år inteckning lån är högre, sparar det en betydande summa pengar jämfört med 30 årigt lån med en fast ränta inteckning.

Komma preapproved för ett hypotekslån med många olika låneinstitut är nyckeln till att få det bästa alternativet Fast ränta inteckning. Låt långivare konkurrerar om ditt företag. Varje långivare vill ha ditt företag och de kommer att försöka erbjuda dig det minsta intresse och ändå göra en vinst själva. En person med en ren kredit rapport kan hålla ut för det lägsta budet, och det är vad många låntagare gör om de inte bråttom att göra affären.

Innan du går till din långivande bolaget att underteckna dokument om ett lån, se till att kolla din kreditvärdighet. Om du hittar någon avgift offs eller obetalda räkningar som gick in i samlingen vara säker på att städa upp det. Ingenting kan vara värre än att gå till en långivare med en dålig kredit historia, så om din kreditvärdighet är mindre än perfekt, tar sig tid att betala av dessa fordringsägare att ta bort de negativa rapporterna. Med en god kreditvärdighet du kan få ett lån med en mycket lägre ränta. När din kreditvärdighet är bra finns det inget som står i vägen för en låg fast ränta inteckning.