jämföra fast ränta, hybrid arm, betala alternativet arm och hybrid alternativ inteckningar arm

Med alla de alternativ som finns för husägare idag är justerbar ränta finansiering ett gemensamt diskussionsämne på våra kontor. De 3 mest populära justerbar sats inteckning (ARM) typerna är idag Hybrid armar, armar alternativ och Hybrid armar Alternativ. Låter ganska lika inte de? Det finns likheter, det är säkert, men det finns skillnader också.

hybrid armar

Hybrid armar är en korsning mellan en traditionell fast ränta inteckning och en klassisk ARM. De kommer i allmänhet i varianter som visar hur länge de är fasta för, och hur ofta de justerar därefter. Till exempel kommer en 3/1 ARM har en fast ränta för de första 3 åren, och kan sedan justera en gång varje år därefter. A 2/1 skulle fastställas för år och justerar varje år därefter, en 5/1 fastställs för fem år, 7/1 för sju och ett 10/1 för tio.

Alla justerbar ränta inteckningar beräknas med ett index, såsom MTA, den COFI, Cosi eller LIBOR. MTA och LIBOR är mest populära. Dessa räntor indikerar en grundläggande upplåning kalkylränta för långivaren, är detta hur mycket det kostar dem att låna ut pengar i en perfekt värld. De har också en marginal, som är som en riskpremie, sin vinst för att göra lånet.

Hybrid Armarna har grundläggande egenskaper, inklusive:

Ett. Kostnad som förblir fixerad för X tid, så en 3/1 varar i 3 år och justerar därefter årligen

2. Justering Cap struktur som dikterar hur mycket räntan kan förändras när lånet börjar justera. A 5/1/5 adj. cap strukturen innebär att den 1: a gången priset justerar det kan gå upp eller ner 5 poäng max, är eventuella justeringar begränsade till 1 poäng upp eller ner, och priset kan aldrig gå upp eller ner mer än fem punkter.

Tre. Våning: en hastighet som anteckningen ränta eller helt indexerade ränta kan aldrig vara lägre än. (Vanligtvis den initiala helt indexerade ränta)

4. Tak: en hastighet som anteckningen ränta eller helt indexerade ränta aldrig kan gå högre än (vanligtvis 9,95 till 11,95 beroende på långivare och index)

Den minsta betalningen på en 100.000 dollar vanlig hybrid ARM med en 7% ränta skulle vara en bit över 665 dollar, och låntagare vid alla kreditinstitut nivåer kvalificerar för Hybrid bolån ARM typ.

en månad option arm

Alternativ armar är en av de mest populära lån typer på dagens marknad, och av goda skäl. Alternativ armar är som vanliga armar, men de har fyra betalningsalternativ i stället för bara en helt återbetalat betalningsalternativ på en vanlig inteckning. Den minsta betalningsalternativ är den viktigaste punkten i attraktion för majoriteten av kunderna Option ARM i USA idag, eftersom det ger dem möjlighet att göra mindre betalningar när kontanter är tight. Den minsta betalningen för den inledande perioden av lån för 100.000 dollar skulle vara 322 dollar, jämfört med 665 dollar för full betalning på en konventionell inteckning. Ett bra alternativ för egenföretagare, småföretagare.

På ett vapen månaders option, de anpassar varje månad efter den inledande perioden, så om den inledande perioden är 6 månader eller 1 år, sedan varje månad therafter hastigheten justerar. Det finns 6 månader och 1 års option armarna varvid betalning justerar var 6 månader eller 1 år därefter också, men en mo armar är mest populära. De har ytterligare funktioner utöver vanliga Hybrid Arms:

6. En minsta betalning: en betalning som som ett kreditkort kan du hålla dig uppdaterad om inteckning utan att betala hela beloppet av ränta, kallad skjuta ränta

7. En minimiavgift Adjustment Cap: det högsta belopp som den minsta betalningen beloppet kan öka eller minska under en viss period. Typiskt 7,5%. Så om din minsta betalning är 1000 dollar, sedan i nästa period kan det inte gå högre än 1075 dollar.

8. en negativ amortering Cap: Detta är det maximala lånet balans tillåts öka på grund av anstånd med ränta (vilket gör den minsta betalningen endast) innan lånet är omarbetade och minsta betalningsalternativ går bort. Beroende på tillståndet och LTV detta är 110% till 120% av lånebeloppet.

Option ARM Exempel: På en $ 100.000 Option ARM med en 1% start hastighet, en bas eller index på 4% och en marginal på 4%,

– Minsta betalning = 322
– Bara ränta = 667
– Uppskjuten Int. = 345 (IO minus Min Pay)
– 1 år neg. am. = 4140
– Omarbetning Balance = 115000 (antagande 115% neg-am CAP)
– Månader att omarbeta = 43 (förutsatt att du bara göra den minsta betalningen)

När en vanlig option arm överstiger dess negativa amortering mössa och omarbetningar (typiskt i 3 och en halv till fyra år om du bara ska göra den minsta betalningen) den minsta betalningen alternativet går bort, och du är kvar med fullt amortizing betalning, även om vissa produkter börjar utöka tillgängligheten av intresse enda alternativet för upp till 10 år. På grund av den otroliga flexibilitet av dessa lån, är de begränsade till högre krediter låntagare (i allmänhet en FICO poäng av 660 krävs, men vissa program är tillgängliga för låntagare med FICOs av 600 eller bättre).

hybrid alternativet vapen eller fast ränta armar alternativ

Hybrid Alternativ armar kombinerar några av de bästa funktionerna i Hybrid armar, såsom medellång sikt fasta priser, med de bästa aspekterna av Alternativ armar, såsom låg lägsta betalningar, samtidigt lösa en hel del problem med både för den genomsnittlige låntagaren. De är mest populära bland villaägare som vill ha stabilitet i en fast ränta inteckning utan möjlighet att göra mycket, mycket låga minsta betalningar, och anses vara en perfekt kompromiss mellan “säkerhet” och “flexibilitet” i inteckning världen.

Hybrid Alternativ armar är i allmänhet baserade på normala Hybrid Arms, eftersom deras första period är vanligtvis 3/1, 5/1, 7/1 eller 10/1 mening 3, 5, 7 eller 10 år där andelen och minsta betalning förblir fast , och en justering per år efteråt.

Men de har Option ARM liknande funktioner som en minsta betalning, minsta betalning justering mössa, och neg am cap.

Använda ovanstående exempel samma lånebeloppet i en typisk hybrid alternativ arm paket

– Minsta Betalning = 449 (antar 3,5%)
– Bara ränta = 583
– Uppskjuten Int. = 134 (1/3 av ordinarie option arm)
– 1 år neg. am. = 1608
– Omarbetning Balance = 115000 (antagande 115% neg-am CAP)
– Månader att omarbeta = 112 (förutsatt att du bara göra den minsta betalningen)

Även när hybrid alternativet vapen omarbetning, de flesta av dem tillåter ett intresse bara alternativ i stället för att tvinga låntagaren in i en helt återbetalat betalning de inte skulle ha råd. Tillsammans med de långa omarbetade tidsramar och fasta priser för den inledande perioden, minskar avsevärt betalning chock på omarbetning.

inslagning

Så vi har diskuterat Hybrid armar, armar alternativ och Hybrid armar alternativ och kommer att ge en mängd verkliga exempel och detaljerad behandling av relevanta ämnen i andra artiklar i denna serie. Och som alltid välkomnar vi dina frågor och samtal.