jämföra bolåneinstitut

När det gäller bolån, kontrollera och jämföra olika långivare är den svåraste uppgiften. Det finns ett antal avgifter som tillämpas dock, för varje steg av de inblandade förfarandet. Mortgage paket inkluderar Öppning och stängning kostnader, offererade priser och räntor som gäller. Det är nödvändigt att utreda Mortgage Insurance, krediter och kontanter reserv, bindningstid och rörlig ränta, innan ett slutgiltigt beslut. Grundlig forskning är mycket viktigt eftersom en liten skillnad i bolåneräntan kan göra en enorm skillnad för den månatliga utbetalningen.

Nedan listas några väsentliga kraven i förfarandet som bör utredas, innan du stänger en inteckning affär:

– De aktuella bolåneräntor.
– De handlingar som krävs för godkännande.
– Den öppna och stänga kostnader som tillämpas.
– De initiala ansökningsavgifter.
– Det bindningstid.
– Andel rörlig eller fast ränta.
– Försäkringar för hypotekslån.
– Summa långivare avgifter.
– Månadsvis betalning.

Det finns två typer av inteckningar som erbjuds av hypotekslångivare. En är fast ränta inteckning och den andra är den justerbar sats inteckning. I fast ränta inteckning, räntorna fast under en tidsperiod. En arm eller justerbar sats inteckning är en unik lån produkt, där periodiska förändringar påverkar räntan. I denna produkt, räntan, liksom de månatliga utbetalningarna, varierar över tiden för lånet.

De ansökningsavgifter främst belastar behandla lånet. Du måste betala denna avgift när de ansöker om lånet. Vissa långivare inkluderar ansökningsavgiften i avslutande kostnader. Vanligtvis långivare återbetalar inte ansökningsavgiften, om lånet inte godkänns eller om du plötsligt väljer ut ur affären.

Långivare måste uppskatta marknadsvärdet på fastigheten, innan den godkänner lånet. Du förväntas att betala en bedömning avgift till långivaren, att ta hand om de kostnader som är involverade i att få egenskapen bedömas. Bedömningen hjälper långivaren att besluta om storleken av inteckning som skulle kunna godkännas. Faktorer som läge, ändamål, skick, inkomster från fastigheten, återanskaffningsvärdet och nuvarande kassa värde påverkar bedömningen.

Du bör försöka att utnyttja minst tre God tro Uppskattningar från bolåneinstitut. De är endast uppskattningar och de faktiska beloppen varierar. Vissa långivare ut avgifter kreditgivning som täcker de kostnader som utvärdering, utarbetande och inlämnande av de föreslagna dokumenten bolån. En procent originering avgift motsvarar 1% av lånebeloppet.

Stänga kostnader inkluderar det belopp som betalas till staten eller lokala myndigheter och kostnaden för att få lånet. Det belopp som betalas ut till de lokala eller statliga myndigheter ingår, fastighetsskatt, avgifter överföring och inspelning eller dokumentation avgifter.
Den totala kostnaden för att få inteckningen omfattar associationens kostnader för att utföra undersökningarna, kreditkontroller checkar titel, kreditgivning, dokumentation och bearbetning avgifter och försäkringar.

Inspelningen & Transfer Avgifterna är de avgifter som betalas av låntagaren till regeringen, för registrering av transaktionen och överföra fastigheten titeln. Sist men inte minst bör du göra förfrågningar om villkoren. En inteckning kan möjligen vara den viktigaste och största skulden du någonsin skulle kunna betala tillbaka.