jakt Tanzania – vad som kan förväntas vid jakt i Tanzania

De flesta människor kommer att besöka Tanzania för att åka på safari och en del vill göra det som en jakt safari. Vissa kanske tycker att jakt på storvilt i Afrika har länge försvunnit, men det finns fortfarande områden som lyckats tillåta människor att ändå få spänningen i storviltsjakt. Många av dessa områden hanteras adekvat och de tar försiktighetsåtgärder för att undvika overhunting, men det är en bra idé att forska i företaget innan du går att se till att de är lagliga och drivs på ett ansvarsfullt sätt.

Det finns en mängd olika möjligheter att jaga i Tanzania. För det mesta jakten sker som en Tanzania safari i en något kontrollerat område. Det finns olika längder av safaris som sträcker sig från några dagar till till och med en månad.

En av de viktigaste saker du vill veta när du väljer en jakt safari i Tanzania är vad spelet är tillgängligt att jaga. Det finns spel beror på plats och ibland måste man ta längre safaris att kunna jaga för vissa spel. Några av de spel som kan jagas på de kortare safaris inkluderar gula babianer, buffel, bushpig, vårtsvin, gnuer och Burchells zebra. Den svårare att jaga djur som sobel, roan, piggsvin, lejon, leopard, hyena, flodhäst och elefanter kräver längre jakt safari åtaganden. Således planera för en lång jakt semester om du vill gå till svårare, men ibland mer givande upplevelse storvilt.

Viss jakt safari i Tanzania kan ge dig de skjutvapen att använda, men de brukar rekommendera att du sätta din egen som du är van vid och bekväm med. Se till att du kolla med flygbolagen och korrekt packa och kontrollera din pistol och ammunition. Tanzania lagen tillåter idag att du kan ta in upp till 3 gevär och 100 rundor per gevär in i landet, men se till att du kontrollera de aktuella lagarna innan du lämnar. Tanzania lag tillåter inte automatvapen eller pistoler som ska användas för jakt.

För att kunna ta vissa animaliska troféer hem från Tanzania jakt erfarenhet du behöver för att få ett CITES tillstånd som utfärdas av det land du planerar att exportera trofén till. Det är viktigt att ta hand om innan din jaktresa. För närvarande gäller detta endast till leoparder och elefanter, men se till att du kolla innan du bokar din resa till att det inte har funnits andra djur läggas till tillståndet behövs listan att exportera.