Jag vill köpa ett nytt hus, hur mycket kan jag råd

det är naturligt – du vill köpa ett hus

Köpa ett nytt hem är en avgörande beslut, även om ett antal individer fatta ett sådant beslut med liten hänsyn till den mycket verkliga finanspolitiska affekt som bostad kan producera. Det är ett klokt beslut att göra tid innan faktiskt ansöker om en fastighets lån för att avgöra hur mycket du har råd att köpa utan att placera sig själv i finansiell fara.

investera i ett hem bör aldrig vara en spontan köp!

mer än bara en inteckning betalning

När du försöker att lösa vilken storlek inteckning betalning du bekvämt råd varje månad, men du vill dessutom att väga att det finns mycket mer att månatliga hushållens utgifter än inteckning betalning ensam.

* Fastighetsskatt: The County – och ofta staten – där du bor avgift fastighetsskatt beroende på skattesatsen i ditt område och det beräknade värdet av ditt hus. Skatter kan få läggas på din månatliga inteckning betalning, eller i ett antal instanser som du kan ha möjlighet att betala detta belopp årligen i en klump summa. Ändå är det en extra kostnad som du inte ta på medan hyra.
* Husägare försäkring: En husägare försäkring är inte bara en bra idé … det är nödvändigt på grund av bolåneinstitut för att skydda sina investeringar. Om du för närvarande betalar hyresgästens försäkring så är du bekant med denna utbetalning. Men chanserna är goda din månatliga husägare försäkring betalning kommer att vara mer än din hyresgästen försäkring.
* Hem Reparationer: När äga ett hem finns det ingen hyresvärd som dyker upp för att göra nödvändiga reparationer och snabba lösningar. En aldrig riktigt förstår vilken typ av reparationer kommer att dyka upp, oavsett om det är en prisvärd calking uppgift eller, alternativt, en dyr tak ersättare. Husägaren behöver inte bara ante upp för sådana reparationer, men också måste ha tillräckligt med medel budgeterade månadsvis i en nödsituation reparationsfond. (Ett hem inspektion bör hjälpa att upptäcka vad det finns problem innan du investerar i ett hem.)
* Underhåll: Massor av underhåll projekt finns i hemmet, som kanske inte faller under samma kategori av reparationer. Emellertid har en sådan underhåll potential att kosta pengar. Till exempel, du behöver en gräsklippare till, väl, klippa gräsmattan, du kommer säkert att flyttas för att ändra inredningen ibland, och du kan eventuellt föredrar att betala någon annan för att tillhandahålla sådan nödvändig underhåll. Sådana utmaningar du förmodligen inte kommer att tvingas ta itu med när du hyr.

Det finns aldrig tillräckligt att bara anta att eftersom du bekvämt kan betala din hyra du också automatiskt råd med en inteckning betalning med samma belopp.

justerbara rates

Tänk på att en justerbar sats inteckning (ARM) kan ha en mängd räntehöjningar under livet av din inteckning. Det är därför du måste se till att du funderar på större, helhetsbilden. Aldrig antar en ARM presenterar ett initialt prisvärd låg ränta men potentiellt kunde ballong till en månatlig betalning som du inte har råd inom ett eller två år.

ja … Jag vill köpa ett hem – hur mycket kan jag bekvämt råd?

Massor av miniräknare inteckning överkomliga existerar i cyberrymden som kan mäta din inteckning betalning. Dessutom kan online räknare hjälper dig att lösa om det är mer ekonomiskt ändamålsenligt för en att köpa ett hus eller framhärdar i hyra.

Det är viktigt att påminna om att den summa pengar din långivare okays du kanske inte är den ideala mängden att faktiskt låna. Mortgage långivare kommer ofta godkänna sökande än summan som de ursprungligen tillämpades eftersom det långivarens standard skuld-till-tal kan vara ganska hög. Således kunde helt enkelt acceptera det maximala lånebeloppet för vilket du kvalificerar dig för att leda till finanspolitiska utmaningarna senare när du kämpar för att upprätthålla en inteckning betalning och var och en av de medföljande kostnader.

Så, vad ska din rätt tänkande bli när de söker en inteckning? Var noga med att ange en realistisk budget när förfrågan om dig själv, “Jag vill köpa ett nytt hus – hur mycket kan jag råd?”