Jag har inteckning efterskott – vad kan jag göra

Många hem avbetalning är på en all time low. Men fastigheter fortfarande att återtas med en hastighet av 3000 en månad. Efterskott måste behandlas snabbt för att undvika att förlora ditt hem.

Enligt rådet för Mortgage Långivare, cirka 10.000 hem är återtas varje kvartal. Detta är ett betydande antal familjer som drabbats av stress och kaos för att förlora tak över huvudet. Med en bättre förståelse för deras situation och de rättsmedel som finns, kan detta antal minskas betydligt.

Variera din inteckning

Om du har inteckning efterskott eller tror att du kämpar för att betala dina lån och kommer sannolikt att missa en betalning, är det första du bör göra tala med din långivare. I början av 2009 införde regeringen vissa riktlinjer för bolåneinstitut kallas inteckning pre-action protokoll. Detta gjorde några starka förslag till långivarna om hur de ska arbeta för att hjälpa kunder som inte i tid.

Den pre action protokollet kräver bolåneinstitut att se om de kan komma överens om en ändring av villkoren för inteckning avtal om att göra betalningar mer överkomligt. Detta kan inkludera att lägga efterskott till inteckning, ändra avtalet till ränta endast och eller förlänga livslängden för inteckning för att göra betalningar mer överkomligt.

Minska betalningar till oprioriterade skulder

Variera din inteckning kommer att bidra till att göra avbetalning mer överkomligt. Men en gång införde de reviderade avbetalning måste betalas. För att du ska ha råd med detta, kan du behöva titta på att minska dina utgifter på andra områden. Ett viktigt område att beakta är dina oprioriterade skulder.

Om att minska betalningar på personliga lån, kreditkort och lagra konton kort gör att du kan behålla din inteckning betalningar och hålla tak över huvudet, då detta är något du bör tänka på. Månatliga betalningar mot oprioriterade skulder kan minskas med hjälp av antingen en plan skuldförvaltning eller mer formellt avtal som en frivillig överenskommelse (IVA).

Naturligtvis kommer att använda dessa typer av arrangemang har allvarliga effekter på din kreditvärdighet och förmåga att låna i framtiden. Men om alternativet är att återtagande av ditt hem, då dessa alternativ bör definitivt övervägas på allvar.

Tänk hyresbostäder

Om du har tittat på alla dina alternativ och du helt enkelt inte har råd med din inteckning, då din bästa alternativet kan vara att lämna ditt hem under dina egna villkor snarare än ansikte en påtvingad återtagande process. Om du inte kan sälja fastigheten, har du möjlighet att helt enkelt flytta ut i hyresbostäder och lämna tillbaka nycklarna till bolåneinstitutet.

Din inteckning långivare kommer då agera för att sälja fastigheten så att den utestående lån kan återbetalas. Den stora nackdelen med denna process är att fastigheten normalt kommer att säljas under marknadsräntan och kan lämna ett underskott på hypotekslån. Du kommer att vara ansvarig för betalningen av denna brist och bolåneinstitutet kommer att agera för att återställa det från dig. Dock blir denna skuld sedan oprioriterade och som sådan, kan ingå i en skuld förvaltningsplan eller IVA.

Om du befinner dig i inteckning efterskott, är det första prioritet att hitta ett sätt för dig att stanna kvar i din bostad och undvika utmätning. Ett sätt att göra detta är att tala med din inteckning långivare att se om din inteckning kan varieras och de månatliga utbetalningarna minskat. Dock kommer så viktigt att vara att säkerställa att din förmåga att upprätthålla löpande betalningar när de är överens. För att säkerställa detta bör du tänka på hur dina övriga utgifter, särskilt oprioriterade skulder, kan minskas.