Jag har en intervju arrangerat men min nuvarande klient förnyar mig

läsarens fråga

Dear Sir,

Jag har letat efter nya jobb nyligen som det har kommit närmare slutet av mitt kontrakt. Jag har en intervju ställa upp på fredag. Eftersom intervjun inrättades Jag har förnyats på mitt nuvarande företag. Vad ska jag göra? Jag gillar inte låta folk ner och byrån verkar mycket angelägen.

Ska jag gå till intervjun bara för att behaga byrån, eller ska jag bara berätta att jag har förnyats?

itcontractor svar

Om du är orolig för upprörande människor, tänk bara hur mycket mer upprörd de skulle vara om du faktiskt få jobbet och sedan stänga ner dem. Byrån skulle vara på telefonen för att du hela tiden försöker övertala dig till att ta det.

De ger inte upp så lätt när de har en saftig munsbit bara väntar på att bli slukade. De får prova allt från cajoling till vrede.

Om det bara handlar om att störa folk jag skulle definitivt berätta för dem nu när du har förnyats.

gå för intervjun

Vad skulle jag göra i denna situation?

Jag skulle gå till intervjun!

Om det var ett jobb som jag ville, skulle jag berätta för min nuvarande klient som jag inte förnya om avtalet inte undertecknades, och om det undertecknades jag skulle ge en månads uppsägningstid. Även om det inte finns något meddelande klausul i kontraktet skulle jag ändå säga att jag ville gå. Ingen vill hålla på en arbetstagare som inte vill arbeta där.

Även om jag bestämde att jag ville behålla mitt nuvarande kontrakt skulle jag fortfarande gå till intervjun. Detta är ett för framtiden. Detta är en potentiell framtida kund för när du är klar med din nuvarande kontrakt.

framtida utsikter

Jag skulle få så många kontaktuppgifter som möjligt när jag var där, t.ex. telefonnummer, e-postadress. Man bör göra en databas över alla de platser där man har varit för intervju, och även de platser där ens CV sändes.

Dessa är de platser som sannolikt kommer att ta dig i framtiden. Du kanske till och med kunna gå direkt någon gång ner på linjen, men även om de inte tar folk direkt, kan du be dem vilka myndigheter som på Preferred Supplier List och sedan göra en affär med en av dem.

Människor i IT gör inte tillräckligt i sättet att marknadsföra sig själva, eller för den delen för att hålla en marknadsföring databas. Alla som vill träffa dig är en potentiell framtida kund.

Dessa möjligheter bör tas och vårdas, inte kastas bort.