Jag behöver inte inteckning råd – gör jag

Behöver jag inteckning råd, eller kan jag göra det ensam? Om du är i början av huset-köpprocessen, är detta den frågan kanske du frågar.

Oavsett om du kan göra utan inteckning rådgivning snarare beror på din situation.

• Om du bara letar efter en vanlig inteckning produkt, och du har tillgång till Internet, kan du förmodligen klara sig utan inteckning rådgivning. Med hjälp av Internet kan du jämföra de olika långivarnas erbjudanden och välja det bästa erbjudandet. Det enda problemet kan vara att du kan hitta det stora antalet att välja mellan att göra processen förvirrande och överväldigande, och du kanske inser att du omöjligen kan gå igenom allihop. Tänk också att det är inte alltid en bra idé att bara plocka vad som ser ut som den billigaste affären. Du kan inte alltid vara säker på att du jämför lika med lika. Vissa långivare kan erbjuda rabatterade priser bara för att få din verksamhet, och när rabatten är slut kan du sluta med en dyrare produkt.
• Om du har ögonen på en ovanlig egenskap att köpa – oavsett om det är en medeltida herrgård, en gammal väderkvarn eller en konverterad kapell – du verkligen kan dra nytta av inteckning rådgivning. Långivare av standard bolån är ibland lite försiktig med mycket ovanliga egenskaper och du skulle göra mycket bättre med en specialist långivare. En inteckning rådgivare skulle hjälpa dig att hitta den rätta.
• Kanske du har en dålig kredit historia och du undrar om du kan få en inteckning alls. I denna situation skulle du verkligen vara oklokt att titta på Internet. Många långivare reklam “dåliga krediter hypotekslån” är bara ute efter att tjäna pengar på dig, och kommer att försöka övertyga dig om att de är ditt enda hopp om att få en inteckning. Som ett resultat kan du få betala mycket mer än du behöver. Du måste verkligen ha bra inteckning råd som hjälper dig att hitta en produkt som passar dina behov.
• Du kan ha svårt att spara för en insättning och hitta huspriserna går upp snabbare än du kan spara. I denna situation kan en lösning vara att låna en 125% inteckning – det vill säga 125% av fastighetens värde. Detta skulle göra det möjligt för dig att få huset och tillräckligt för att täcka de extra inklusive möbler. Men uppenbarligen är detta inte för alla och du måste överväga alla för-och nackdelar väldigt noga innan du går denna väg. Det är viktigt att få bra inteckning råd om detta är vad du har i åtanke.

Det finns inget tvång att få inteckning råd, oavsett situation du befinner dig i. Du kan alltid prova att gå ensam. Men du kan göra saker och ting så mycket enklare och billigare genom att ta råd – är det verkligen värt att kämpa på ensam?