jag behöver en semester låt inteckning

Om du funderar på att köpa en andra fastighet du kanske har frågat dig själv denna fråga. Behöver jag en semester låt inteckning?

Jo svaret beror snarare på ett par punkter eftersom Holiday låt inteckningar är olika till vanliga bolån.

De viktigaste två skillnader är vad fastigheten ska användas till och har du råd med semester låt inteckning själv eller behöver du hyresintäkterna. Bolåneinstitut kommer alltid att vilja veta vad en fastighet ska användas till. Merparten av tiden egendomen i fråga kommer att vara ett huvud hem och kommer att användas som sådan. Köp låta fastigheterna generellt är 100% hyresgästen ockuperade, inte ägaren inte och kommer inte att leva där och hyresrätt är baserad på en AST.

Andra egenskaper men kan delas in i två läger. För det första kan du använda din andra egenskapen helt enkelt som ett fritidshus, vänner och familj kommer att använda det, men du kommer inte låta fastigheten ut till främlingar. Det andra kan du använda ibland egenskapen själv men det kommer också att släppa ut till semesterfirare att få in lite extra hyresintäkter. De flesta semester låt fastigheter kommer kommandot höga veckovisa hyror under högsäsong gör hyra alternativet väldigt attraktiv.

Många bolåneinstitut är glad för dig att köpa ett andra hem och använda den som fritidsbostad för vänner och familj. De kommer att leta efter din personliga inkomster för att täcka båda inteckningar tillsammans. Men om du tänker hyra fastigheten ut sedan en semester låt inteckning kommer i allmänhet att krävas.

En semester låt inteckning gör att du kan använda semestern hyresintäkter som extra “lön” som behövs för att få lånet. Hyran måste vara en viss procent ovanför avbetalning men som ni kommer att sätta i en 15% eller 20% deposition beräkningen kan fungera fint. Detta är i grunden hur ett köp låta inteckning kommer att fungera. Om det finns en brist i hyresintäkterna då vissa långivare kommer att titta för att se om din egen personliga inkomsten kan användas för att täcka skillnaden.

Om du köper ett fritidshus måste du ta reda på om det finns några begränsningar för hur fastigheten kan användas. Kontakta den lokala avdelningen myndighet planeringen för dessa detaljer. Vissa fastigheter har en begränsning gör dem olämpliga som en pension egendom eftersom de måste hyras för en del av varje år. Semester låt inteckningar kan beviljas på dessa egenskaper, men valet av långivare är begränsad.

Söka råd från en erfaren inteckning mäklare är avgörande i denna marknad. Många långivare inte öppet annonserar sina erbjudanden semesterbostad och så hjälp och råd av en semester låt inteckning mäklare kommer att spara både tid och pengar.