Jag är fallande och jag fruktar att jag inte kan få upp

Du är inte ensam. I dagens oavgjorda ekonomiska kris detta är känslan av många amerikaner. Många kom till vad de ansåg var förvärvet av den “amerikanska drömmen” vilket innebar bostad, en bil, och en vit staketet (eller vad du föredrar). Uppblåst bedömningar om bostäder, sub-prime lån och rörliga lån som pumpade snabbare än husägare kunde förutse orsakat tusentals utmätningar.

Enligt Washington Post, mellan juli och september i år, gick 2700 hem till avskärmning en dag. Det är upp över 1000 hem en dag från ett år sedan. Mer än 4 miljoner villaägare med en inteckning var minst en månad efter på sina betalningar i slutet av juni. Enligt Mortgage Bankers Association, hade ett rekord 500.000 villaägare in avskärmning processen.

Detta är en kris. Människor känner att de har fallit och inte kan få upp. Detta har framför allt påverkat husägare och investerare i vad som ansågs vara “heta marknader” som Florida, Kalifornien, Nevada och Arizona. Enligt en aktiv fastighetsmäklare i South Carolina, var bedömningar i dessa heta marknader uppblåst upp till 20% per år. Hon sa att det har hjälpt marknaden i South Carolina bo ganska stadig är fastighetsmarknaden hålls på en ökning med 5 procent per år trots att spänningen i andra stater.

Summan av kardemumman är höga bedömningar fick folk att bära en stark anda som ett hem var en investering, framtida pengar på banken, snarare än en plats att leva och ringa hem. De flesta människor inte bo i sitt hem i 30 år och många trodde att de skulle sälja och göra en vinst innan den rörliga räntan skulle även ändra. Många amerikaner var överrumplas. Nu de upplever en förlust på grund av nedgången i värdet. De har fallit och känner att de inte kan komma upp.

Som Amerika fortsätter att vara en övergångsperiod land på grund av karriär förändringar, familjens behov och plötslig tragedi, finner de sig med att sälja sitt hem tidigare än väntat och marknaden är inte till deras fördel. En sjunkande ekonomin har fört arbetslösheten till 6,1 procent och folk kan inte längre hålla sina finansiella åtaganden. De har också fallit och känner att de inte kan komma upp.

Finns det ett lyckligt slut på den här historien? Yes! Kommunikation är nyckeln i alla kontakter … personliga eller i affärer. Kommunicera med din långivare innan det är för sent. Diskutera alternativ som uppskjuten betalning planer, kanske sänka din ränta. Din långivare vill att du ska lyckas. Om du har fallit, låt dem hjälpa dig att hitta vägar att hjälpa dig att få upp.