jag är ansvarig för en brist dom efter en kort-försäljning

Så hemskt det är att förlora ditt hem till utestängning, kan ex-villaägare fortfarande på bete för brist belopp. Detta är helt enkelt skillnaden på vad som är skyldig på hypotekslån och vad banken skulle kunna sälja på auktion. “Brist domar” kan hemsöka låntagare, år efter att de har förlorat sina hem.

Det kan vara en oväntad överraskning för någon som har sålt sitt hus via en kort försäljning där långivaren överens om att sälja huset för mindre än skulden inteckning.

Vanessa Corey som uppnådde en kort försäljning på hennes Fredericksburg, VA fastigheten 2008 är en sann historia. År efter att hon hade avslutat byggandet till sitt hem i 2004, slog tragedin leder till en juridisk skilsmässa med sin man och framväxten av den ekonomiska recessionen, knuffade henne att sälja fastigheten genom en kort-försäljning.

Som en fastighetsmäklare, trodde hon att bristen beloppet förhandlas bort. Med andra ord, tänkte hon att skillnaden var förlåten av banken. I november förra året fick hon ett brev från hennes advokat som visar att hon var skyldig henne långivare $ 65.000. Hon tvingades i konkurs eftersom hon inte hade något sätt att lösa betalningen.

Många banker väljer att inte göra uttalande om ämnet “brist domar”. Corey bank, BT & T erkände att de skulle efter fler låntagare med brister.

Är du skyddad av en brist dom? Huruvida banker kan bedriva sådan bedrift beror på flera faktorer, inklusive vilken stat låntagaren lever i. Andra faktorer är huruvida det finns en andra inteckning eller andra inblandade panträtter. Det kan säkert spöka låntagare om de valde att ignorera de möjligheter brister.

Mr Zaretsky, en fastighet advokat i Palm Beach, sade Fla att när din bank har dom på dig, kan de driva dig oavsett var du bor. De kan kräva för din bokföring och ha lönen tas bort eller har du fängslades om du ignorerade någon kontakt.

Med hänvisning till hem utmätningar, kan långivare fullfölja brist domar i mer än 30 stater. Enligt den amerikanska Utestängning Network, en organisation av inteckning företag, omfattar detta tillstånd som Florida, New York och Texas.

Lyckligtvis tillåter de inte “brist domar” i Kalifornien och Arizona. Andra stater som förbjuder dessa domar inkluderar Wisconsin, South Carolina, Washington, Pennsylvania, Oregon, N. Dakota, Alaska, Iowa och Montana.

Eftersom finansiella institut kommer sannolikt att komma överens i förlåtande brist beloppet, känner många fd husägare inte att de behövs för att välja en övergång. Detta kan göras genom att ha ditt juridiska ombud kräver en övergång från din finansiella långivare.

Zaretsky säger att husägare inte ska ta saker för givet antagandet att en brist dom inte kommer tillbaka och träffa dem. Han tror att många av dessa domar kommer att fortsätta under flera år framöver. Det är viktigt att notera att dessa konton såldes med förlust till olika inkassoföretag och utomstående investerare. Dessa företag skulle inte ha köpt dessa lån om de inte var ivriga driva in det belopp de betalat för dem.

Domar behöver inte tas omedelbart av långivare eller myndigheter samling. De kan välja att vänta tills gäldenärerna har ekonomiskt återhämtat innan de registrerar med en domstol. I delstaten Florida, har långivaren upp till fem år till fil. Vid mottagande dom, har långivaren upp till 20 år för att driva in skulden med ränta.

Oavsett hur liten skuld är, kan banker och insamling driva låntagarna. Mr Varno tillsammans med hans fru sålde sitt Nashville hem under 2004 genom en kort-försäljning arrangemang när han förlorade sitt jobb. 48 månader senare under 2008, var han som eftersträvas med den 2: a lien innehavaren för $ 25 K. Hans försvarade sig med att säga att de hade släppt titeln och att inte göra honom ansvarig längre.

Tyvärr var det inte fallet. Frisläppandet av titeln betyder inte att skulden kommer att släckas. På grund av de olika variationerna i statliga lagar, i allmänhet består en inteckning ansvar av 2 delar. Den första delen är den säkerhet som panten är tillgången eller hus. Den andra delen är ett löfte och avtal om att betala tillbaka lånet.

Långivare kan släppa egendom panträtter så att en kort försäljning transaktion, men inte nödvändigtvis släppa låntagarnas förpliktelser att betala tillbaka lånet baserat på de skuldebrev. Vid försäljning av hemmet, kan den säkrade skulden förvandlas till en oprioriterad skuld.

Zaretsky hävdade att en av hans klienter som var så glada att få en kort försäljning, slarvigt undertecknade alla dokument som hans fastighetsmäklaren försåg honom med en bekännelse som tydligt gjorde honom fortfarande juridiskt ansvarig för skulden.

Han kände att det finansiella institutet kunde ta denna handling och omvandla det till en brist dom genom rättssystemet.

Finansiella institutioner är inte särskilt trovärdig eller inte får agera på ditt bästa intresse. Zaretsky förklaras av en separat låntagare som var rik och rätt att betala av skulden. Däremot ville finansinstitutet återgälda inte eftersom de visste att de senare kan komma efter honom för en brist dom.

Mr Tolchinsky, hävdade en Florida State mäklaren att finansiella institut kan bedriva låntagare som walk-away om de misstänker att de kan ha andra marknadsnoterade tillgångar.

Bankerna kommer att forska för att se om det var en ren promenad-away försöka där låntagaren verkligen inte hade råd att göra sin avbetalning. Om de upptäcker att låntagaren har att göra utbetalningar i tid och är i finansiellt sunda status, han eller hon riktade kanske för bristen.

Om du är osäker, är det rekommendabelt att erhålla tjänster av en advokat för att se till att skulden på kort försäljning eller handling-i-stället avtal förhandlas bort.