iva hjälper dig att bli skuldfri lätt

Den globala kreditkrisen har påverkat den brittiska finansmarknaden negativt. Enkelt lån är nu en fråga om tidigare. Även om lånegarantier, få LTV (lån till värde) mer än 75% är nu svårt att utnyttja. Men, fortfarande per capita kreditkort närvaro i en alarmerande hög-2.9. Kreditkort och lån utan säkerhet börda för britter har ökat kraftigt de senaste fem åren. De skapar en ond cirkel av skuld och hindrar en väl fungerande liv.

Frivillig överenskommelse eller IVA är ett juridiskt bindande avtal som behövs för britter att bli skuldfria lätt. Alla brittiska medborgare, inklusive enskilda näringsidkare och samarbetspartners kan välja IVA för att bli av skuldfällan. I det första steget av IVA, lämnar konkursförvaltare ett förslag till domstol om ett interimistiskt beslut för att undvika fordringsägare från reposing bostadsfastighet av gäldenären. Sedan en borgenärssammanträdet arrangeras av konkursförvaltaren. Om 75% av fordringsägarna ger en nick till förslaget, kommer frivillig överenskommelse i kraft.

Den bästa delen av IVA Storbritannien är att det hjälper dig att bli skuldfri inom en tidsperiod på fem år. En återbetalningsplan framställs enligt din månadsinkomst, totala skuldbördan och förmåga att återbetala. Du måste följa denna återbetalning mönster hela IVA besittningsrätt. När perioden är över, är du deklarerat skuldfri även om du inte har återbetalat skulden helt.

Vid IVA, är din identitet inte avslöjas. Därför finns det ingen risk att ditt jobb om din position innefattar offentligt ansvar. Under IVA besittningsrätt, kan långivarna återta inte ditt hem eller någon tillgång. Dock är IVA tillämpas för clearing oprioriterade skuldbörda bara. Vid säkrade skuldbörda, kan du ta hjälp av remortgage, skuldkonsolidering eller konkurs (vid extrem situation).