Iowa inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Iowa

Kanske du ska köpa din första hem i Iowa, eller kanske du flyttar till Iowa från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på Iowa bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i Iowa:

Medianvärdet hem värde i delstaten Iowa är $ 82.500. Aktuella räntor i Iowa är över det nationella genomsnittet, och jobb tillväxttakten är lägre än det nationella genomsnittet.

I delstaten Iowa, köptransaktioner på sub-prime lån är föremål för en $ 30,000 minimum. Dessutom, om du bor i Iowa och fil konkurs, behöver du inte nödvändigtvis har att förlora ditt hem. Om du har varit aktuell på dina betalningar och fortsätter att vara, kräver statens lag inte att du ger upp ditt hem.

Om du köper ett hem i södra Iowa, kvalificerar dig för statliga FHA lån genom södra Iowa Home Ownership Program. Första gången hem köpare kvalificera sig för lån med under-marknadsräntor och handpenning bistånd. Låntagare måste uppfylla vissa inkomster krav och specifika riktlinjer, och måste köpa ett hem i en sydlig Iowa län: Appanoose, Davis, Jefferson, Keokuk, Lucas, Mahaska, Monroe, Van Buren Wapello, eller Wayne.

Dessa lån är roterande, så det finns bara ett visst antal som kan ges ut vid varje tidsperiod. När en person med en FHA lån genom detta program säljer deras hem eller refinansierar det, då deras lån görs tillgängliga för annan kvalificerad sökande.