investmentbanker, affärsbanker och avskärmning

För alla bailout pengar som ges till banker, verkar det som mera poäng bör vara tillgänglig för potentiella låntagare eller, åtminstone, bör stora Wall Street företag inte har gått i konkurs eller omvandlas till en annan typ av bank. Men detta har inte varit fallet – trots hundratals miljarder dollar direkt överlämnas till banksystemet, har det enda resultatet varit färre lån som görs och mer insolventa banker.

En orsak till denna skenbara motsägelse (skattebetalare tvingas göra investeringar i banker, medan utlåningen är nere ändå) är att många av de räddningsaktioner som ges till institutioner som inte gör direkta lån till husägare eller låntagare ändå. Dessa investmentbanker deltog i en annan del av utlåningen processen än de kommersiella banker som normalt gör lån till konsumenter.

I själva verket är är de affärsbanker som de flesta av oss menar när man talar om “bankerna.” Men affärsbanker kan erbjuda två typer av tjänster, så kallade retail banking och commercial banking. De flesta stora kommersiella banker deltar i båda typerna av finansiella transaktioner.

Kommersiell bank avser att hantera stora företag eller företag banktransaktioner. Många av de största bankerna är också insättarna för de största företagen i världen och finansiera byggandet av nya platser för återförsäljare, nya anläggningar för industrin, eller expansionsplaner.

Å andra sidan, privatbanker ge lån till och ta emot inlåning från konsumenter. Visst, en del av samma kommersiella bank-jättar är också banktjänster jättarna. Många av dessa stora banker har kreditkort och hem divisionerna utlåning, samt erbjuder kontroll och redovisning besparingar.

De flesta husägare bör vara bekant med en kommersiell eller bank, eftersom dessa är de finansiella institut som de är mest sannolikt kommer att gå varje dag på väg till jobbet eller mataffären. Under bostadsboomen, dessa banker, beroende på deras storlek, var ofta mer försiktiga i sin utlåning beslut, eftersom de använde sina insättarnas pengar att göra inteckningar och risken för misslyckande ökades för att göra dåliga lån.

De största affärsbanker, though, såsom Citigroup, men erbjuder också lån direkt till konsumenterna, även deltagit i subprime lånemarknaden eller investeras i värdepapper som skapats av investmentbanker av subprime. När nedgången på bostadsmarknaden kom, var dessa banker upplever plötsligt enorma förluster på grund av avskärmning och avdunstning av värdet av dessa bostadspapper.

Även kommersiella banker vanligtvis kallas “bankerna,” investment banking företag har vanligtvis kallas “Wall Street”, på grund av närvaron av de största företagen i hjärtat av den största finansiella sektorn i land i New York. Nu har alla de största investmentbanker har absorberats av andra företag, ansökte om konkurs, eller omvandlats till kommersiella banker.

Roll investmentbanker i ekonomin, men har vanligtvis varit att emittera och sälja värdepapper. De gör detta i eget kapital (stock) och obligationsmarknaderna. Dessa företag hjälper också företag att samla in pengar för fusioner och förvärv, eller tillhandahålla konsulttjänster rådgivning till sådana företag som försöker att engagera sig i den typ av transaktioner som anges här.

Under de verkliga åren egendom bubbla, agerade Wall Street värdepappersföretag som mellanhänder, kanalisera pengar från investerare till subprime långivare till konsumenter, och sedan köpa tillbaka de skapade bolån, securitizing dem, och sälja dem tillbaka till investerarna. Vid varje steg på vägen, tog investmentbanker en del av transaktionen, vilket kraftigt ökade vinster för institutionerna.

Tyvärr fick Wall Street vill inte erkänna att de lån som skapats av långivare byggdes på mycket skakiga grunder. I själva verket började framgång eller misslyckande av dessa företag beror till stor del på utvecklingen av lån till människor som aldrig kunde ha råd med dem. Detta var ett recept för katastrof när bostadsmarknaden tog en vändning till det sämre, och har resulterat i kollapsen flesta människor kunde ha förutspått.

Kongressen och Federal Reserve har gjort tillgängliga mer än $ 12000000000000 för “banksystemet” nu. Dessa medel har främst drogs mot värdepappersföretag i syfte att skyla över sina enorma förluster i subprime och derivat investeringar, snarare än att gå till kommersiella banker. Men detta kan vara en bra sak, eftersom 12000000000000 $ skapad av Fed kan översätta till nära till $ 120 biljoner bankerna.

Men detta är också anledningen till husägare och amerikanska konsumenter bevittnar stabila eller stigande priser när de ska falla som en följd av lågkonjunkturen. De politiker och ekonomiska planerare är att skapa enorma mängder inflation, vilket stöder upp priserna, men inget av detta nyskapade pengar är på väg till småföretag och konsumenter. Så folket betalar för inflationen skatt och får inga av fördelarna.