investera i baja – den andra Kalifornien

Överkomliga priser, förbättra politiska klimatet, den avgående av USA: s baby boomers och möjligheter för dem som är redo att njuta av det goda livet garantera kontinuerlig tillväxt på fastighetsmarknaden under de närmaste åren. Det är bara inte nödvändigtvis i USA

Det är den största nordamerikanska landet rusar in the 21st Century. Tänk att i USA på 1800-talet, otroligt mark till fantastiska priser. Nu föreställa marken är havet lyx i en av de bästa klimaten i världen!

Ingen kan förutspå framtiden, men det finns ett antal viktiga investeringar förare leder många att tro Baja California, kommer Mexiko att fortsätta växa under överskådlig framtid.

Key Baja fastighetsinvesteringar förare:

Ett. Ökad efterfrågan = Växande Marknad baby boomers går i pension vid en hastighet av en var åttonde sekund, nästan 70 miljoner under de närmaste 18 åren. De flesta av dem är rika, vana vid att resa och letar efter pensionera sig i en viss lyx och stil, även om de inte alltid kan göra det i USA Många köper från USA på platser som Mexiko och Costa Rica. Baja, Mexiko har den klara fördelen av att vara så nära – du behöver inte hoppa på ett plan, det är i vår bakgård. Du är i Rosarito Beach bara 15 minuter över gränsen. Det uppskattas mer än 600.000 amerikaner lever nu i Mexiko och mer än 100.000 (med ett bedömt marknadsvärde på 30 miljarder dollar) har köpt i Baja och fler köper varje dag.
· Lägre fastighetsskatt och lägre levnadskostnader i Mexiko gör dollar intjänade gå vidare
· Incredible egenskaper för pennies på dollarn
· Ny Sentri pass gör passerar gränsen ännu enklare
· Mer och bättre sjukvård – vissa amerikanska bostad medborgare kommer nu till Mexiko för överkomliga, bra vård

2. Ökad efterfrågan på en (för tillfället) undervärderade ändlig resurs – Alla vet mark är en ändlig resurs. Oceanfront fastigheten är ännu mer begränsad. Oceanfront fastighet i ett av de mest tempererade klimat i världen – är oerhört begränsad! Köp en havet lägenhet i San Diego och du är lätt att titta på en $ 3.000.000 + investeringar. Köpa i Baja är en no-brainer, det är samma hav, samma uppfattning, för en bråkdel av kostnaden. Detta kommer inte vara fallet för länge. Utvecklare får nu närmare att leverera. När projekt håller på att avslutas, kommer lågt projektering prissättning vara ett minne blott. Folk säger ofta att de ska köpa “someday”. Denna dag är nu.

Tre. Amerikanska titel företag nu Försäkra fastigheter i Mexiko köps av amerikanska medborgare så att din investering är säker. Ännu viktigare denna säkerhet har hjälpt andra amerikaner köper bekvämt. Titel försäkring har hjälpt till att underblåsa den explosiva tillväxten i Baja. Både Stewart och First American är här.

4. Tillgänglighet av amerikanska Finansiering – Det uppskattades att mer än 90% av alla andra hem transaktioner i regionen hade betalats kontant – men nu köparna behöver inte 100% kassa för att köpa. Detta har öppnat upp marknaden till en mycket bredare marknad av köpare tillåter investerare, pensionärer och helg / semesterfirare att köpa fritidshus eller ens tredje.
· Utvecklare erbjöd ursprungligen potentiell finansiering men räntorna var mycket hög 14-16%
· Sedan införandet av titel försäkring, har amerikanska långivare erbjudit finansiering med priser mellan 7% och 8%

Fem. Fideicomiso – mexikansk Property Trust Tillåter amerikanerna rätt att köpa i Mexiko – Detta förtroende överenskommelse, ungefär som en egendom förtroende, ger dig alla äganderätten. Med tillkomsten av nordamerikanska frihandelsavtalet, erkände den mexikanska regeringen att det var viktigt att göra utländska investeringar i Mexiko säkrare och enklare. Eftersom den mexikanska konstitutionen förbjuder utlänningar från att köpa eller äga fastigheter inom 60 miles från en internationell gräns eller inom 30 miles från den mexikanska kusten, var en ny, säker metod för att hålla titel skapas. Detta nya instrument, modellerad efter den i Monaco, tillåter ägande genom en mexikansk Property Trust, en så kallad “Fideicomiso”.
· Den första termen av förtroende är 50 år och den kan förnyas för ytterligare perioder om 50 år – på obestämd tid – ger långsiktig kontroll av tillgången som kan ville från generation till generation.

6. En mycket bättre & Still Förbättra politiska klimatet – president Vicente Fox, en medlem av National Action Party valdes år 2000 inledde en viktig period av pro-amerikanska lagstiftning. Den nya presidenten Philippe Calderon, av samma politiska parti, har fortsatt att arv och fortsätter att förbättra saker. Han är pro-U.S. och anti-korruption tar djärva drag att upprätta en amerikansk miljö.

7. Trump har satt sin stämpel av godkännande på Baja – Trump, synonymt med kvalitet, lyx och dessutom lönsamma fastighetsplaceringar är nu i Baja, Mexico. Behöver vi säga mer?

8. Verksamheten växer – Lagen om attraktion Med den enorma tillströmningen av amerikanerna kommer amerikanska företag. Smart & Final är redan där, Home Depot och andra är precis runt hörnet. De stora namnen som letar alltid efter expanderande marknader ser nu den stora tillväxtmöjlighet Baja erbjuder. Detta i sin tur kommer att locka ännu fler amerikaner. Det är inte längre bara den enskilda utvecklaren ute med sig själv, är Baja når nu kritisk fart.

Detta är den stora nordamerikanska Land Rush av 21-talet! Det är inte för sent, men de som tvekar kommer att förlora. Carpe diem.

För mer information kontakta Mike Wray på 949-678-6453 eller gå till www.Baja4US.com. Baja4US är företag som tillhandahåller tjänster för att tillåta amerikanerna att köpa säkert i Baja.