introduktion till refinansiering inteckningar

Beslutar om eller inte att refinansiera din inteckning är ett beslut som måste övervägas noga. Om du har en fast ränta inteckning och boräntorna faller, då är det logiskt att överväga att försöka refinansiera till en lägre ränta. Tyvärr är det inte alltid en enkel sak. Refinansiering kan och vettigt, men det kostar pengar att refinansiera en inteckning. Det beror till viss del på din specifika situation.

justerbara och fast ränta inteckningar

Om du har en justerbar sats inteckning och din hastighet har ställts in på en högre hastighet än den initiala låga, bör du titta definitivt till refinansiering. Justerbar ränta inteckningar ändrar sina räntor över lånets löptid, och när priserna går ner, kan det vara bra. Problemet är att du fortfarande kommer att få betala mer än du skulle med en fast ränta inteckning.

En fast ränta inteckning kan vara en av de bästa sätten att finansiera köpet av ett hem. Och eftersom räntan inte ändras över tiden, förblir din betalning densamma.
Nackdelen är att om bolåneräntorna sjunka i framtiden, kommer du att få betala mer ränta än vad du skulle få på en nuvarande inteckning. Emellertid är det omvända också sant. Om du stängs in på en relativt låg ränta och räntan stiger, du får betydande besparingar över andra som kan få kortfristiga lån till högre ränta.

överväga kostnaderna

När tänker refinansiering din inteckning, vill du titta på hur länge du planerar att vara i hemmet. Det stänger kostnader som kan uppgå till tusentals dollar, så du måste titta på hur lång tid det skulle ta att bryta även om du skulle refinansiera.
Till exempel: Låt oss säga en 1% lägre ränta skulle minska din månatliga inteckning betalning av $ 100. Låt oss också anta att din avslutande kostnader på refinansiera totalt $ 3000. Det innebär att du måste bo i huset i 30 månader för att bryta även på refinansiera.

Betrakta mängden eget kapital

Tänk på kapital du har i hemmet. Om du har bott i huset ett tag och har byggt upp en viss mängd eget kapital, kan du spara ännu mer pengar eftersom du kanske kan refinansiera ett lägre belopp än det ursprungliga lånebeloppet. Detta kan minska din månatliga betalningar av sig själv, den lägre hastigheten är bara en extra bonus.

minns de nya villkoren

Refinansiering kommer förlänga ditt lån igen. Om du har gjort betalningar på din 30-årig fast inteckning för de senaste 10 åren, du hade 20 fler år kvar. Om du refinansiera och välja en annan 30-årigt lån, du är hela vägen tillbaka där du började. Du kan dock, refinansiera från ett 30-årigt lån till ett 15-årigt lån om du redan har ett bra antal år under bältet.

avslutningsvis

Det finns ett antal saker att tänka på och noga överväga innan du kör till banken för att refinansiera. Lägre bolåneräntor är bra och kan spara pengar, men du måste tänka på hur länge du planerar fortfarande bor i huset och om att ändra villkoren i slutändan kommer att vara till din fördel. Du är kredit historia är viktigare än någonsin om man tittar på refinansiering, eftersom med några negativa märken på din rapport som du kanske inte kan dra nytta av de bästa priserna.