introduktion till omvänd inteckning

Finansbranschen är ofta komma med nya produkter. Den senaste, största är den omvända inteckning.

Det omvända inteckning är i huvudsak en föreslagen lösning på den nuvarande grundplåt problem vi ser i USA. Vad är problemet? Jo, vi har en bula i demografin för människor 50 år eller äldre, och de sitter på stora summor pengar. Problemet är att pengarna är inlåsta i sina hem.

Du har mig och alla under solen alltid fått höra att investera i fastigheter är vägen att gå. Mellan betala av inteckningen och fastigheten stiger i värde, kan du inte gå fel. Även om detta är generellt sant, de flesta husägare finner sig nu sitter på en värdefull tillgång som är något illikvid. Specifikt, kan du inte betala för en kryssning till Alaska med dina sanitetsporslin!

Denna brist på likviditet är ett vanligt upplevda problem. När ett sådant problem dyker upp, rusar finansbranschen att komma ut med en ny produkt. Det omvända inteckning är en. Som ofta är fallet med nya “lösning” produkter inom finans, ser det bra ut vid första rodna. I sanning, det är en mycket dålig lösning för att få likviditet ur ditt hem. Du kan läsa våra “Nackdelar med omvänd inteckningar” artikeln här när du är klar.

Som namnet antyder, gör banken betalningar till dig i utbyte mot eget kapital i ditt hem med en omvänd inteckning. Du måste vara över 62 år för att kvalificera sig för programmet. Om du uppfyller ovanstående krav, kan du vara berättigad till att få del av det egna kapitalet i ditt hem omvandlas till bank egendom i utbyte för varje månad eller ett engångsbelopp. Den maximala kapital du kan konvertera är 50 procent eller 368.000 $, beroende på vilket som är mindre. Långivare kommer vanligtvis ut mellan $ 10.000 och $ 30.000 till få inteckning igång. Du kommer också att betala en högre ränta på beloppet låna jämfört med traditionella lån, ofta två procent högre.

Ytterst är det omvända inteckning inte ett bra alternativ för människor som vill leva på det egna kapitalet i sina hem. De kostnader som är förknippade med att få in lånet är nästan skrämmande och villkor dikteras av långivare är ofta tvivelaktiga. Om du funderar på att ingå en omvänd inteckning avtal, bör du tala med en kvalificerad professionell finansiell rådgivare innan så sker. Kom ihåg, behöver försäljaren försöker sälja dig det omvända inteckning inte ditt bästa för ögonen!