intresse endast inteckningar

Dessa dagar, när människor rusning efter nya och mer kreativa sätt att finansiera köpa ett hem, är det intresse bara inteckning blir allt vanligare och välkända. Ett intresse bara inteckning är en där du har möjlighet att betala bara räntan (eller bara ränta och en del av kapitalbeloppet) varje månad under de första åren av hypotekslån. Intresse endast perioder kan tillämpas på justerbar ränta inteckningar, eller 30 år fast bolån ränta, beroende på långivare.

I en traditionell inteckning, din inteckning betalning varje månad är uppdelad i två delar – en del betalas på räntekostnader, den andra på lånebeloppet. Det viktigaste kännetecknet för ett intresse endast hypotekslån är att under en viss inledande tidsperiod – vanligtvis tre, fem, sju eller tio år – du kan välja att göra en betalning av ränta delen av lånet endast. Alternativet är flexibel. En månad kan du välja att göra ett intresse bara betalning, en annan kan du välja att göra en intresse-plus-delen-av-den-huvudsakliga inteckning betalning, eller en fullständig, standard månatliga inteckning betalning. Onödigt att säga, kommer ett intresse som bara betalningen vara betydligt mindre än en traditionell inteckning betalning.

Flexibiliteten i ett intresse som bara lån kan du justera din inteckning kostnader på en månad för månad basis, vilket ger dig mer kontroll över din månatliga kassaflöde. I varje månad under den amorteringsfria perioden, har du möjlighet att betala så mycket eller så lite på din inteckning som du kan.

Intresse endast inteckningar är inte rätt för alla. Medan du har möjlighet att betala bara ränta varje månad under de första åren, är den huvudsakliga återbetalning på ditt bolån samlas. I slutet av ditt intresse bara tid, kommer din inteckning betalning tar en dramatisk hopp. Finansiella experter rekommenderar intresse endast inteckningar för specifika typer av låntagare: de vars inkomster kompletteras av stora provisioner och bonusar under hela året, de som rimligen kan förvänta sig att göra betydligt mer intäkter inom några år än vad de är nu, och de låntagare som faktiskt kommer att investera skillnaden mellan deras intresse-endast betalningar och deras fulla inteckning betalning i lönsamma investeringar.

Kraften i ett intresse som bara lån, enligt de flesta experter, är att du kan “har råd att köpa fler hus”. Eftersom du har valet under de första åren för att betala bara räntan varje månad, kan du råd effektivt de månatliga betalningar på ett hus som är så mycket som 30% dyrare än du kan med en amortizing (typiskt) inteckning betalning.

Du också, dock har valet varje månad för att betala ränta plus lika mycket på den huvudansvarige som du önskar. Om du är en säljare, till exempel, vars schablonintäkt kompletterad kvartalsvis och halvårsvis av stora provisioner eller bonusar, kan du betala ränta endast under magra månader, spara dig upp till $ 350 i dessa månader. Under de månader som du får en stor provision om, kan du välja att betala ner flera tusen dollar på den huvudansvarige.

Ett intresse bara inteckning är också klokt om du har en gedigen investeringsplan. Om en typisk inteckning betalning skulle vara $ 900 per månad, och ditt intresse-endast betalningar för månaden är $ 625, då det bästa finansiella strategi enligt många ekonomiska experter är att investera de återstående $ 275 i en solid, tjäna pengar bestånd programmet.

Intresse bara lån är inte för alla, men de kan vara ett värdefullt ekonomiskt verktyg som kan hjälpa dig att kontrollera dina utgifter och ge din investering makt lite extra glans. Stressa inte blint in i ett intresse bara inteckning, men tala med en ekonomisk expert eller lån officer om huruvida ett intresse bara lån kan vara rätt för dig.