intresse endast inteckningar Medel och vägar

Att köpa ett hem, precis som alla andra stora inköp, bör göras först efter att man har vidtagit alla åtgärder för att säkerställa att de är utbildade, informerade och beredda. Det finns inget mer gut uppslitande och hjärta brista, för att inte nämna bara rent deprimerande, än bestämmer dig för ett sexsiffrigt skuld bara för att upptäcka att du faktiskt inte plocka den bästa typ av skulden själv. Nu vet jag att några av er, liksom jag, har lärt att skulden var en dålig sak. Tja, är att hälften sant. Det finns också olika typer av skulder, ansvarsfulla och oansvarigt. Oansvarigt skulden kommer att vara ett ämne för en framtida artikel, men jag tror det, ja, ansvarig, för att prata om ansvarsfullt skulden den avser köp av ett hus. Den husköp anses allmänt en alla runt god idé. Skulden brukar anses ansvariga över hela linjen. Det finns dock olika grader av ansvar skulden även inom gränserna för husköp. Med detta sagt, jag skulle vilja ta en titt på vad ett intresse bara inteckning är, vem den är avsedd för, vad belöningen är, och vad de långsiktiga konsekvenserna är.

vad är ett intresse bara inteckning?

Ett intresse bara inteckning är nästan precis vad det låter som. Det är verkligen en princip belopp som går längs med det och du kommer faktiskt att hållas ansvarig för återbetalning av denna princip lånet. Som lekman skulle säga, om du lånar $ 100 och du bara betala räntan för ett tag, du fortfarande småningom måste betala $ 100 tillbaka. Vad ett intresse bara inteckning gör är att du kan, för en viss tid, bara betala mot intresset av ditt lån. Det skär inte principen alls, åtminstone inte förrän den angivna perioden är upp (vanligen 5 år).

som är intresse bara inteckning konstruerade för?

Den ränta endast inteckning är avsedd för bostad som är på en stram budget, eller den bostad som vill köpa något som är ur deras prisklass. Jag antar att det i båda situationerna bostad inte har råd med huset, men i ett fall som de inte tjänar tillräckligt för att köpa något och i den andra, de vill bara kunna leva utanför sina medel. Men ändå, är det intresse bara inteckning för dem båda. Detta lån är också utformad för personer som är tämligen säkra på att deras inkomster kommer att öka inom de närmaste åren eftersom, till skillnad från en fast ränta lån, betalningar på ett intresse bara lån gör uppgång.

vad är belöningen?
Det finns några riktigt stora belöningar till ett intresse bara lån. Eftersom du bara betalar ränta och ingen av principen, minskar storleken på din månatliga betalning. På en genomsnittlig storlek på, låt säga $ 200.000, kommer det att spara runt $ 175 – $ 200 per månad i betalningar. För någon på en stram budget, är det en stor skillnad. På en $ 1 miljon dollar lån besparingarna kommer att närma sig $ 1.000 per månad. Nackdelen med det är att efter de första 5 åren (eller vad termen är att du har arbetat ut för ränta endast delen) dina betalningar kommer att hoppa upp och bli högre än de fasta betalningar på ett lån till fast ränta. Det är definitivt ett trevligt sätt att komma in i något som du inte har råd med nu, men är säker på att du kommer att ha råd senare. Det är också trevligt för någon som är intresserad av att köpa ett hus och sälja det i några år för en vinst som betalas pengarna in i det, det hela totala investeringen kommer att vara mindre.

vad är de långsiktiga konsekvenserna?

På tal om det långsiktigt är där intresse bara lån börjar bli läskigt. Tänk dig att du tar ett intresse bara lån för $ 100.000 och börja göra betalningar. Eftersom du betalar bara räntan betalningen skulle sjunka från den genomsnittliga räntebindningstiden betala runt $ 600 per månad till $ 500 eller så för det intresse bara lån. Du fortsätter på detta sätt i fem år och sedan återstoden omvandlas till en fast ränta lån. Du har fortfarande en utestående saldo på $ 100.000, men nu har du bara 25 år att betala bort det i stället för 30. I slutändan kommer du att hamna betala $ 8000 till $ 10.000 mer än en 30-årsperiod. Om, däremot behöver du inte planerar att faktiskt bor i det huset i 30 år, är de långsiktiga konsekvenserna inte så viktigt.

slutsats
Som jag ser det, om du försöker att få ett hus som du vill bo i tills du är gammal nog att lämna det till dina barnbarn, kanske intresse bara inteckning är inte det bästa alternativet för dig. Det skulle vara bättre i det långa loppet att gå med något annat, något som inte kommer att kosta så mycket i ränta. Men, om du är ung, nomad, eller på väg upp företagens stege, är detta definitivt något att överväga. Denna typ av inteckning kommer att tillåta dig att komma in i ett dyrare hus, har lite extra pengar för uppgraderingar, och sedan sälja den i några år för en stor vinst när det jobbet främjande tvingar dig att flytta till en annan stad. Det är ett bra sätt att spara pengar i början, men kan vara en riktig chansning om man sticka ut för långdistansflygningar. Och, som alltid, sitta ner med en utbildad professionell som känner din situation, dina behov och dina önskemål. De kommer att vara de bästa tillgångar du har när det kommer till dina tillgångar!