intresse endast inteckningar – är de en bra idé

Många människor väljer ett intresse bara inteckning för en enkel anledning – det är det billigaste alternativet.

Du kan inte klandra folk för att välja “lägsta” kostnad alternativ, kan du?

Så hur ett intresse bara inteckning arbete (jag har haft många kunder kallar det ett räntefritt lån – om bara), som mot det andra alternativet för en återbetalning av kapital lån?

Med ett intresse bara inteckning, betalar du bara tillbaka räntan på lånet varje månad. Så, till exempel, på en £ 150.000 inteckning du skulle skära årliga inbetalningar med omkring £ 3000 i motsats till återbetalning alternativet.

Men naturligtvis detta innebär att du inte betalar ut någon av din skuld – huvudstad. Och i slutet av lånet sikt skulle du fortfarande skyldig £ 150.000.

Om du vill betala tillbaka kapital från dag ett av dina lån, måste du ta ut en återbetalning inteckning. Detta sprider ränta och återbetalning till en månatlig betalning, vanligtvis över 25 år. Detta garanterar då att betala av din skuld.

Så, ska vi titta på kostnaderna.

För en £ 150k lån på säga 6% över 25 år, skillnaden per månad skulle vara cirka £ 222. Så man kan säga att under de 25 år som du har sparat £ 66,000 – men på denna punkt måste du betala tillbaka långivaren £ 150.000.

Det är också sant att säga att över låneperioden, kommer intresset enda vägen att du faktiskt kommer att betala mer i ränta.

varför?

Tja, om du inte betalar tillbaka något av de £ 150,000 kapitalskuld, kommer långivaren betalt ränta på hela lånet för hela löptiden. De med en återbetalning inteckning, försöker du bli av med din skuld från dag ett och du kommer därför successivt nagga på det tills det är alla borta – vilket innebär att skulden blir mindre vilket påverkar den ränta du betalar totalt.

På denna typ av exempel, skulle den ränta som sparas vara runt £ 80.000 märket.

Så, helst bör vi alla en återbetalning inteckning.

Tydligt, med intresse bara rutten när du kämpar för att täcka kostnader som en ny köpare är fullt giltigt.

Det är också värt att nämna att följande faktorer kan vara en del av en övergripande strategi för att en läkare / tandläkare kan använda:

– Förfall politik / pensioner – betala mer senare åter marknadsföring / privat praktik byggnad – använda offset konton och “parkera” skattepengar / extra kontanter – trappa – sälja “köpa till låter” i framtiden – arv

Alla dessa är helt giltiga, men inte sätta huvudet i sanden, planera och planera väl.

den ekonomiska tips nedersta raden:

Som ni kan se, har intresset bara rutten sina förtjänster, men det negativa överväger det positiva. Om du nyligen har köpt en fastighet med ett intresse bara lån, göra en punkt att se över det (kanske när din affär tar slut) och byta till en återbetalning inteckning när tidpunkten är rätt.